Ankeiler: Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart was het weer NL Doet. Een landelijke dag, waarbij inwoners en organisaties samen, vrijwillig, de handen uit de mouwen te steken.

- Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart was het weer NL Doet. Een landelijke dag, waarbij inwoners en organisaties samen, vrijwillig, de handen uit de mouwen te steken. Samen met de bewoners van de Esdoornhof plantte wethouder Annemiek van Loon nieuwe struiken in Vaassen en droeg zij in Wissel bij aan egelvriendelijke tuinen. Burgemeester Tom Horn hielp mee bij de bingo bij Woonzorgcentrum De Boskamp.

Herplant Esdoornhof

Aan de Esdoornhof in Vaassen moesten een aantal bomen gekapt worden. Bij de aanleg van de wijk Berkenoord II kregen de toen geplante bomen te weinig ruimte, waardoor ze niet goed konden groeien en tegels omhoog duwden. Samen met de bewoners zijn er nieuwe bomen en planten uitgekozen. Er staat nu een Magnolia (Tulpenboom) en een Liquidambar (Amberboom) samen met een mix van verschillende struiken. Bewoners van de Esdoornhof hebben met elkaar de bomen en struiken geadopteerd. Dit betekent dat zij samen met Axent Groen het groen gaan onderhouden.

Wethouder Annemiek van Loon: ‘’Al doende heb je de beste gesprekken, dat is voor mij het allermooiste van samen de handen uit de mouwen steken”.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel