Ankeiler: Inwoner gemeente Epe is vandaag Koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje is door burgemeester Tom Horn uitgereikt.

- Inwoner gemeente Epe is vandaag Koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het lintje is door burgemeester Tom Horn uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in het Kunsthuis KEK te Epe.

De heer W. Dicou was van 2009 tot 2018 penningmeester van Stichting Cultureel Platform Epe. Doel van deze stichting is het bevorderen van kunst en cultuur door middel van het organiseren van kleinschalige evenementen. Hij heeft zich creatief ingezet om potentiële bezoekers en sponsoren te werven, daarnaast verrichtte hij diverse hand- en spandiensten.

Hij was tot op heden werkzaam als penningmeester van Stichting Kunsthuis KEK te Epe. Daarnaast ondersteunt hij diverse projecten, zoals de fietsbeeldenroute en het Eper tijdpad. Bij Stichting Cultuurplein Noord Veluwe helpt hij bij diverse evenementen, waaronder het Festival Geheime Veluwe, concerten en jamsessies met lokale musici. Hij adviseert bij het Epische Podia, dit is de culturele afdeling van Stichting Episch Centrum te Epe.

Hij is ook bestuurslid en voorzitter bij Stichting Glaskunst te Epe. De stichting heeft als doel meer bekendheid te genereren voor glaskunst door middel van het organiseren van evenementen, exposities en lezingen.

De heer Dicou was lid van de cultuurcommissie van gemeente Epe en ontving in 2018 op voordracht van gemeente Epe de Gouden K van Stichting Kunstweek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel