Ankeiler: De gemeente Epe legt een fietspad aan tussen de dorpen Epe en Oene. Het gaat om het westelijke deel van de weg, tussen rotonde De Meent en de Hoevenstraat.

- De gemeente Epe legt een fietspad aan tussen de dorpen Epe en Oene. Het gaat om het westelijke deel van de weg, tussen rotonde De Meent en de Hoevenstraat. Nu maken fietsers nog gebruik van de gemeentelijke weg. Een vrijliggend fietspad vergroot de veiligheid en de bereikbaarheid van Oene. In 2024 wordt het fietspad aangelegd. Provincie Gelderland draagt bij via een subsidie

Gemeente Epe wil fietsen aantrekkelijker maken. Wandelen en fietsen zijn belangrijke pijlers van het mobiliteitsplan dat zich focust op een veilige, duurzame en gezonde manier van vervoer en verkeer. Wethouder Martijn Kerkmans, verantwoordelijk voor Verkeer: “Het nieuwe fietspad is dan ook gericht op het vergroten van de verkeersveiligheid, want fietsers zijn vaak kwetsbaar. Maar het is zeker ook een mooie stap in het vergoten van de bereikbaarheid van Oene met de fiets.” Via een subsidie ontvangt de gemeente Epe een bedrag van 750.000 euro voor de aanleg van dit vrijliggende fietspad van 1,6 kilometer lengte.

Verbinding Epe-Oene

De fietsroute Epe-Oene verbindt de dorpen Epe en Oene, waar fietsers over de rijbaan gaan. Het gaat om een 60 kilometerweg. Er komt veel verkeer over de weg dat flink doorrijdt. Ook veel landbouwvoertuigen maken gebruik van deze verbindingsweg.

Subsidies

Gemeenten kunnen voor maatregelen die hun fietspaden veiliger maken een subsidie bij de provincie aanvragen. De gemeenteraad van Epe heeft het college gevraagd om onderzoek te doen of er een fietspad aangelegd kan worden voor het westelijke deel van de weg tussen Epe en Oene, tussen rotonde De Meent en de Hoevenstraat. Hiervoor is subsidie aangevraagd en toegekend door de provincie Gelderland.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel