RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Linda Seinstra, verslaggever RTV 794
19 februari 2023 13:57


Vaassen toont prachtige optocht met Carnaval
Foto: Vaassen toont prachtige optocht met Carnaval
Carnavalsoptocht Vaassen. Foto: Eigen foto

- Na 2 jaar van het niet doorgaan van de optocht bij de VC De Rossumdaerpers in Vaassen, vanwege corona werd dit jaar weer enthousiast ingeschreven met een veelheid aan verschillende bijdragen.

Inwoners, clubs en verenigingen in Vaassen hebben zaterdag laten zien dat zij het Carnaval een warm hart toedragen. Met bijna 30 deelnemende wagens of groepen aan de Carnavalsoptocht bleek wel dat de Vaasenaren het meedoen aan Carnaval belangrijk vinden. Prachtige creaties en mooie woordspelingen waren er in de optocht te zien.

Vooral heel veel beesten kwamen er voorbij. Rupsen, vlinders, lieveheersbeestjes, bijen, muizen, koeien, beren en zelfs een krokodil! Allemaal prachtig aangekleed en geschminkt. Het was een kleurrijke, vrolijke stoet die aan de vele toeschouwers voorbij ging. Voor veel deelnemers bleek het idee voor de optocht, door corona, al een paar jaar in de kast te hebben gelegen en nu eindelijk uitgevoerd mocht worden.

Jan Leerkes van de Carnavalsvereniging De Rossumdaerpers gaf aan dat zij hadden gemerkt dat iedereen enorm had uitgekeken naar het Carnaval en blij waren dat het nu eindelijk weer gevierd kon worden. De optocht was het begin van het Carnaval in Vaassen dat dinsdag wordt afgesloten met een pyjamaparty.

Een impressie van de eerste ronde door het centrum.

https://youtu.be/OiaQtlkO0RI

 Nieuws 

vaassen voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie