Lead image 1:
Lead image TXT 1: Wandelaars. Foto: WIOS
Ankeiler: Op zaterdag 21 januari organiseerde de Wandelsportvereniging WIOS Epe voor de negentwintigste maal de Boerenkoolwandeltocht. Het succesvolle "recept" was ongewijzigd gebleven.

- Op zaterdag 21 januari organiseerde de Wandelsportvereniging WIOS Epe voor de negentwintigste maal de Boerenkoolwandeltocht. Het succesvolle "recept" was ongewijzigd gebleven. Eerst een stevige wandeling door de mooie natuur van Epe en daarna boerenkool met worst! Na 2 coronajaren (2021-2022) mochten ze de tocht dit jaar weer organiseren. Gelukkig wisten de wandelaars hen weer te vinden.

Onder goede weersomstandigheden gingen zo'n 532 wandelaars op pad om 5, 10 of 15 km te wandelen. Het bos was op zeer veel plaatsen bezaaid met ijshaar. Een natuurverschijnsel dat optreedt bij vorst op dood hout en daar ligt tegenwoordig genoeg van in het bos. Hier is dan ook menig foto van genomen.

Onderweg was er voor de lopers van de 10 en 15 km gelegenheid voor een korte pauze bij pannenkoeken restaurant "De Ossenstal" en daar werd gretig gebruik van gemaakt. De vuurton aan en koffie, thee en warme chocomelk met slagroom stond buiten al klaar.

Bij terugkomst in het verenigingsgebouw konden de deelnemers genieten van een bord heerlijke door leden vers gekookte stampot boerenkool met rookworst van Slager Horst uit Epe. Om iedereen een zitplaats te kunnen bieden was er ook dit jaar weer de medewerking van de buren van Het Rode Kruis. Hun lokaal was ook beschikbaar.

De vereniging mocht weer vele complimenten ontvangen voor de mooie routes, de heerlijke maaltijden en de goede organisatie. Dit alles is natuurlijk alleen mogelijk door de inzet van leden en vrijwilligers. Zij sloten de dag dan ook gezellig af met een gezamenlijke boerenkool maaltijd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel