Ankeiler: Na ca.

- SOF staat voor Sport, beweeg en Ontmoetings Faciliteit (afgekort SOF). Na ca. 6 jaar voorbereiding van de stuurgroep SOF, waarin basketbal vereniging BASE, de buurtvereniging Hoge Weerd, de Gelderse Sport Federatie en gebiedsregisseur Epe-Noord hebben samengewerkt, is er groen licht voor de uitvoering van dit project.

Maandag 16 januari 2023 ging de schop in de grond. Het project wordt in een keer uitgevoerd en zal ongeveer zes weken in beslag nemen. De SOF is openbaar toegankelijk voor iedereen en er wordt geen entree gevraagd. Tevens wordt hinfo@sofepeet ontmoetingsgedeelte voorzien van elementen in het kader van natuur inclusiviteit en biodiversiteit. Ook is een insectenhotel van Hartraad Vaassen voorzien in het plan.

Het SOF-veld wordt aangelegd midden in de wijk, in het verlengde van speeltuinvereniging DEMILAHO, zodat er een faciliteit ontstaat voor alle leeftijden. Jong en oud kan straks gebruik maken van de verschillende onderdelen, zoals een speeltuin, multifunctioneel sportcourt, bootcamp, calisthenics, diverse banken/zitplekken, jeu-de-boules baan etc. SOF wordt ook geschikt gemaakt voor rolstoelgebruik.

De opening staat gepland op zaterdag 22 april 2023. Meer informatie is te verkrijgen via info@sofepe.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel