Ankeiler: Na drie jaar pauze wegens Corona kan eindelijk weer het traditionele Nieuwjaarsconcert, georganiseerd door de beide serviceclubs Rotary en Inner Wheel, op zaterdag 21 januari om 20.00 uur plaatsvinden.

- Na drie jaar pauze wegens Corona kan eindelijk weer het traditionele Nieuwjaarsconcert, georganiseerd door de beide serviceclubs Rotary en Inner Wheel, op zaterdag 21 januari om 20.00 uur plaatsvinden. In de feestelijk door Fleur Inn Groenstyling met bloemen aangeklede Grote Kerk in Epe begint men deze week met de opbouw. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar bij Fleur Inn. Voor € 50,- kan men dit geweldige evenement bijwonen.

Haydn Jeugd Strijkorkest

“Evenals voorgaande jaren zal ook dit jaar weer het Haydn Jeugd Strijkorkest, onder leiding van dirigent Jan Ype Nota, met een geweldig programma uit Groningen komen. Het orkest verheugt zich enorm om weer in Epe te spelen. Wij hebben als organisatie ons best gedaan om een aansprekend en afwisselend programma samen te stellen. Naast het Haydn treden nog de Belgische Sopraan Lieve Geuens en de drie You’ve Got Talent talenten Merlin Fiene, Carlijn Stoffers en Martijn Joostema op. Wij zijn er trots op om te laten zien hoe deze jonge mensen in de afgelopen jaren muzikaal zijn gegroeid,” vertellen Marcel Langevoort van Rotaryclub en Tatjana Bieze-Vongehr van Inner Wheel bevlogen.

Het Haydn Jeugd Strijkorkest, opgericht in 1989, is een jeugdstrijkorkest uit Noord-Nederland met de ambitie om een hoog muzikaal niveau te bereiken. De stichting Haydn Jeugd Strijkorkest stelt zich ten doel om extra getalenteerde jonge strijkers in de leeftijd van 9 tot en met 19 jaar op te sporen en te begeleiden.

Goede doelen

Het internationale goede doel is de bouw van een basisschool op het terrein van kindertehuis Boresha in Kenia. De basisschool is bestemd voor alle kinderen van het kindertehuis en voor alle kinderen die rondom het kindertehuis wonen. Dit zijn in aanvang tussen de 100 en 150 kinderen (incl. de kinderen van het kindertehuis Boresha). De doelgroep zijn (weeskinderen in het rurale gebied in de buurt van Maai Mahiu, in The Rift Valley in Centraal Kenya; een arm en dor gebied. Hiermee kunnen ze scholing verzorgen voor kinderen die leven in een uitzichtloze situatie.

Lokaal gaat de helft van de opbrengst naar de aanschaf van bloembakken, die te bevestigen zijn aan lantaarnpalen en het maken van een pompsysteem waarmee de bloemen water kan worden gegeven. Hiermee krijgt het centrum van Epe een boost waar het gaat om aantrekkingskracht. Op termijn wordt er gestreefd naar 30-40 bakken waarbij voor de start wordt uitgegaan van 20 bakken en een pompapparaat. Daarna zal zich dit langzaam uitbreiden. De ondernemersvereniging draagt zorg voor de beplanting.

www.nieuwjaarsconcertepe.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel