- Tijdens een goed bezochte en zeer gezellige Nieuwjaarsbijeenkomst onder het genot van een oliebol, gesponsord door Jumbo van Andel Epe, en hapjes en drankjes van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst in de Hezebrink, maakte voorzitter Bert Albers de clubkampioenen 2022 bekend.

Bij het toer kampioenschap was het Bas Huis in ’t Veld en bij het clubkampioenschap zelfs twee winnaars, te weten Hans Dekker en Gerrit Peters.

Ook waren er een drietal leden die al veel jaren lid zijn van Houdt de Ketting Strak. Zo werd Hermen Jan van Petersen dat hij 25 jaar de kleuren van Houdt de Ketting draagt en Jan Dokter en Jaap Fleming zelfs 40 jaar door voorzitter Albers gehuldigd en in de bloemetjes gezet.

Houdt de Ketting Strak met 131 leden is een bloeiende vereniging. Ze organiseren vele onderlinge wedstrijden en diverse andere activiteiten. Houdt de Ketting Strak is op 27 januari 1979 opgericht. Rond 1975 waren in Emst een aantal sportmensen, die regelmatig op een race- of ATB-fiets gingen zitten. Dat deden ze om hun conditie in de zomermaanden op peil te houden voor het schaatsen in de winter. Ook werden er in 1977 diverse onderlinge wedstrijden georganiseerd, zoals de Gisola tijdrit en de Zilveren Sigaret. Nu worden deze tijdritten nog steeds verreden. In januari 1979 werd besloten om er een officiële vereniging van te maken en kreeg de unieke naam Houdt de Ketting Strak.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel