Ankeiler: Op dinsdag 10 januari zijn, tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente, verschillende prijzen uitgereikt.

- Op dinsdag 10 januari zijn, tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente, verschillende prijzen uitgereikt. Zo’n 250 bezoekers zagen hoe Jan Tellegen, Sophie van Norel en het rolstoelhandbalteam van CVO uitgeroepen werden tot winnaar van respectievelijk de Vrijwilligersprijs, de Sportprijs en de Heel Epe Beweegt prijs.

Voor iedere prijs waren drie genomineerden aanwezig. Bij de Vrijwilligersprijs koos een jury de winnaar. Juryvoorzitter wethouder Lia de Waard – Oudesluijs reikte de prijs uit. Bij de Sportprijs en de Heel Epe Beweegt prijs kon in december gestemd worden op de genomineerden. Wethouder Sport, Maarten Heere, reikte deze prijzen uit. Bij de Sportprijs werd hij geassisteerd door Erik van Loenen, de laatste winnaar van de Sportprijs in 2019.

Vrijwilliger van het Jaar

Jan Tellegen uit Oene onderging in zijn leven een groot aantal operaties en zette zich, ondanks zijn beperkte mobiliteit, in als vrijwilliger voor diverse instanties. De heer Tellegen: “Ik ben blij met deze prijs. Misschien kan ik een voorbeeld zijn voor andere mensen die door fysieke klachten gehandicapt zijn. Ik kan helaas niet meer fietsen, maar heb nu een driewieler gekocht zodat ik het contact met familie, vrienden en kennissen kan behouden. Even zo belangrijk is dat ik op deze manier vrijwilligerswerk kan blijven doen.” Andere genomineerden voor de Vrijwilligersprijs waren Thea van Dooleweerd en Joop Brummel.

Sportprijs 2022

Sophie van Norel uit Epe is pas 14 jaar maar boekte al grote (inter)nationale successen in de dressuur met haar paard Itrina. Sophie werd Nederlands kampioen in haar leeftijdsklasse, veroverde individueel brons en met het team zilver op de Europese kampioenschappen. Sophie wil in de toekomst bij de junioren ook een rol van betekenis spelen. “Ik train drie tot vier uur per dag. Het zal niet gemakkelijk zijn om op een hoger niveau aansprekende successen te behalen maar ik ga er vol voor.”

Andere genomineerden voor de Sportprijs 2022 waren het 1e elftal van SV Epe en Amber Voolstra die op wereldniveau aan acrobatisch gymnastiek doet.

Heel Epe Beweegt prijs 2022

Deze prijs is voor het rolstoelhandbalteam van CVO uit Vaassen. Een sport die aan terrein wint en sinds enige tijd ook in Vaassen fanatiek wordt beoefend. Astrid Klein Heerenbrink namens het team: “We zijn er trots op dat we gekozen zijn uit een reeks prachtige initiatieven. Ons team telt veertien leden die inmiddels ook in de competitie uitkomen. Zowel mensen met als zonder handicap kunnen er aan meedoen. Die mix werkt aanstekelijk. Deze prijs vestigt de aandacht op het initiatief en we verwachten dat het rolstoelhandbal de vleugels verder uit zal slaan.” Andere genomineerden voor de Heel Epe Beweegt prijs waren Cathrien Hesselink (Frame-Running CIALFO) en Klaas Dijkstra (Sport-,Beweeg- en Ontmoetingsfaciliteit Epe).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel