Ankeiler: Bibliotheek Epe organiseert 10 januari een workshop om meer te leren kijken naar het positieve in je leven. Betrap jij jezelf er ook wel eens op?

- Bibliotheek Epe organiseert 10 januari een workshop om meer te leren kijken naar het positieve in je leven. Betrap jij jezelf er ook wel eens op? Je hebt een dag waarop tien dingen zijn gebeurd: negen van de tien gebeurtenissen zijn positief, één negatief. Waar denk je ’s avonds aan? Waarschijnlijk aan de negatieve gebeurtenis.

Connie Triantafillidis-Scholten, gecertificeerd trainer Positieve Neuroplasticiteit, geeft de workshop. Ze legt uit waar de workshop over gaat. “Voor bijna iedereen is het een gewoonte om zich op de negatieve gebeurtenis te richten. Vroeger was dat nodig om te overleven, maar nu al lang niet meer … Hoe leer je meer naar het positieve te kijken? Hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen en veerkracht? Maak kennis met onderdelen van de training “Positieve Neuroplasticiteit”, ontwikkeld door Rick Hanson.

Neurowetenschapper Rick Hanson heeft talloze jaren onderzoek gedaan naar positieve neuroplasticiteit. Neuroplasticiteit van de hersenen is het vermogen van de hersenen om te herstellen en te herstructureren. Hij heeft aangetoond dat je met ervaringsgerichte oefeningen de manier waarop je denkt verandert, waardoor je meer open kunt staan voor positieve ervaringen. Hij heeft hier ook een boek over geschreven: “Geheugen voor geluk”. In een onderzoek naar deze methode bleek dat mensen een toename van geluk, veerkracht en compassie, en afname van angst en depressie ervaarden.”

Het boek “Geheugen voor geluk” is als e-book gratis te leen voor bibliotheekleden via onlinebibliotheek.nl. De workshop vindt plaats in de Bibliotheek Epe, Stationsstraat 16, op dinsdag 10 januari van 19.30 – 21.00 uur. Kosten bedragen 3,50 euro p.p. voor bibliotheekleden, 7 euro voor 1 bibliotheeklid met 1 introduce, en 5 euro voor niet-bibliotheekleden. Aanmelden: via de website www.bibliotheeknoord-veluwe.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel