RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Linda Seinstra, eigen verslaggever RTV794
25 december 2022 16:26


Veel belangstelling voor volkskerstzang in Emst
Foto: Veel belangstelling voor volkskerstzang in Emst
Kerstsamenzang Emst. Foto: Linda Seinstra

- Op kerstavond verzamelden vele Emstenaren zich om 20.30 uur op het Hezeplein om samen te zingen tijdens de volkskerstsamenzang.

De volkskerstsamenzang wordt al verschillende jaren in Emst georganiseerd. Vanuit de Hervormde gemeente is een werkgroep opgericht die de organisatie van deze avond op zich neemt. Het is een activiteit waarbij gelovig en niet-gelovig Emst verbonden worden door samen te zingen op kerstavond.

Muziekvereniging Prins Bernhard zorgt voor de muzikale omlijsting. Bekende en minder bekende Emstenaren vertellen om beurten het kerstverhaal en daaromheen worden kerstliederen gezongen. Mocht je de tekst van de liederen niet helemaal kennen dan is dat geen probleem want naast het podium waar de muziekvereniging op zit is een groot scherm met daarop de tekst van de liederen.

Zeker een paar honderd Emstenaren waren naar het Hezeplein gekomen om deze samenzang bij te wonen. Het was gelukkig droog en redelijk warm weer voor een kerstavond waardoor meer mensen naar buiten zijn gekomen. Na het zingen is er warme chocolademelk voor iedereen en gelegenheid om met dorpsgenoten bij te praten.

 Nieuws 

voorpagina emst 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie