Ankeiler: "Al 15 jaar regelmatig zwijnen tegengekomen onderweg.

- "Altijd al gevreesd, en dan ben jezelf het slachtoffer van wildaanrijding", zegt Erik Strijk, collega bij RTV794. "Al 15 jaar regelmatig zwijnen tegengekomen onderweg. N795 Epe- Nunspeet. En dan knappen ze ineens bovenop je auto met volle vaart! Een gigantische klap 2 zwijnen volop je motorkap."

"Auto total loss! Van voren en zijkant. Het is seconden werk, amper tijd gehad om te remmen. Staken rennend de weg over op 10 cm afstand. 1 zwijn was al dood, de ander zwaar gewond en wild snuivend en kreperen. Nog nooit zo geschrokken. Gelijk 112 gebeld. Na half uur kwam de jager die het gewonde zwijn heeft afgeschoten. Was een verschrikkelijk half uur voor me. Een nachtmerrie met een woest gewond zwijn. Ikzelf schuilend achter een grote boom."

"Mijn auto van voren geen verlichting en alarm lichten meer, weggevaagd. En auto's die met volle vaart voorbij scheuren, levensgevaarlijk. Niemand heeft gestopt. Met lampje van telefoon auto's proberen te seinen: Pas Op ! Wat was ik blij dat de jager uiteindelijk het schot kon maken. Het dreunt nog constant in mijn oren dat geweer, inclusief de klap. Achteraf erg blij dat ik er goed ben afgekomen. Wie weet met rare stuurbeweging wat er had kunnen gebeuren. Het was het meest verschrikkelijk half uur ooit meegemaakt in een pikdonker bos zonder verlichting (niets deed meer). Na een uur kwam de berger, en moest ik met lede ogen zien dat mijn auto van amper 1 jaar in bezit total loss werd afgevoerd. Wordt voorlopig op de fiets naar Harderwijk. En voor de rest stoeien met verzekeringswerk of er iets vergoed kan worden."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel