RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Marjolein Deurloo, Omroep Gelderland
29 oktober 2022 9:29


Hans bakt al 55 jaar poffertjes en heeft een kraam in de tuin: 'Vind het wel een keer genoeg'
Foto: Hans bakt al 55 jaar poffertjes en heeft een kraam in de tuin: 'Vind het wel een keer genoeg'

- Hij is al 55 jaar poffertjesbakker, Hans van der Schoot (71) uit Vaassen. Sinds zijn pensioen kan hij zijn liefde voor het vak niet loslaten, dus begon hij zelf een ouderwetse poffertjeskraam. In z'n achtertuin. Tot groot genoegen van alle kinderen in de buurt. “Poffertjes zijn geliefd.”

Hij bakt de allerlekkerste poffertjes, daar windt Van der Schoot geen doekjes om. “Mijn recept is al 300 jaar oud. Ik ben één van de weinigen die het nog op de ouderwetse manier doet.” Goed beslag en gaar bakken, is zijn geheim.

Dertig jaar lang bediende de poffertjesbakker zijn klanten vanuit een kraam op een vaste standplaats in Epe. Totdat het Openluchtmuseum in Arnhem de poffertjeskraam kocht, nu vijftien jaar geleden. Stilzitten deed Van der Schoot niet. Hij nam de afgedankte poffertjeskraam van het Openluchtmuseum mee. Die was er slecht aan toe, maar was bij Van der Schoot in goede handen.

170 jaar oude kraam

Van een nieuw dak, nieuwe spoelkeuken tot het nodige likje verf. De gepensioneerde poffertjesbakker blies de 170 jaar oude kraam eigenhandig nieuw leven in. Nu de ouderwetse oer-Hollandse poffertjeskraam klaar is, komen familie en buurkinderen graag een vorkje prikken.

Hans van der Schoot stond 30 jaar met zijn poffertjeskraam in Epe. - Foto: Eigen foto

Zie ook:Keyboardsensatie Bert (82) is een hit op internet: 'Ik doe ook maar wat'

  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie