Lead image 1:
Lead image TXT 1: Het Pluizenmeertje. Foto: WIOS Epe
Lead image 2:
Lead image TXT 2: De Hertenkamp. Foto: WIOS Epe
Ankeiler: Na twee coronajaren is de Veluwe Herfstkleurentocht van de wandelsportsportvereniging “WIOS Epe” op 1 en 2 oktober a.s. terug van weggeweest.

- Na twee coronajaren is de Veluwe Herfstkleurentocht van de wandelsportsportvereniging “WIOS Epe” op 1 en 2 oktober a.s. terug van weggeweest.

Er zijn wel enkele veranderingen

De belangrijkste verandering is wel de start- & finishlocatie. Vele tientallen jaren fungeerde kampeerboerderij De Berghoeve deze functie. Eind 2019 is de kampeerboerderij verkocht. Vanaf dit jaar wordt er gestart vanaf het eigen verenigingsgebouw aan de Lohuizerweg 18 in Epe.

Nieuwe routes voor alle afstanden

Een nieuwe startlocatie betekent ook een nieuwe routes voor alle afstanden. Epe beschikt over ruime gemeentebossen met vele mooie plekjes, zoals de Hertenkamp. De Renderklippen, Pluizenmeertje, de Paraplu, de Schaapskooi etc etc. Afhankelijk van de te lopen afstand kun je hiervan genieten. De 30 km route is vervangen door een 25 km wandelroute. Ook de rustpauze voor de 10, 15, 20 en 25 km is niet meer bij de startlocatie maar op de route. Scoutingclub Buys Ballot is bereid gevonden deze te verzorgen. Zij hebben een prachtige accommodatie aan de Kooiweg, middenin de natuur.

"Genoeg redenen dus om weer eens aan de Veluwe Herfstkleurentocht deel te nemen. U, hoeft geen lid te zijn van een wandelsportvereniging of wandelsport bond om te mogen deel te nemen. Iedereen is van harte welkom ook honden, mits ze aangelijnd zijn", geeft het bestuur aan.

Gestart kan er beide dagen vanaf 9.00 u. tot 14.30 u. voor de korte afstand van 5 km. Ook de gezinskaart blijft van kracht. Met de gezinskaart betaalt u € 10 euro (4 – 7 personen) in plaats van € 3,50 per persoon.

Inschrijven via de website heeft voordelen

Ook dit jaar is het mogelijk om in te schrijven via www.wios-epe.nl. Wandelaars die hier gebruik van maken hoeven niet te wachten bij het inschrijven. Als er voldoende gebruik van gemaakt wordt, komt er een aparte inschrijftafel voor de voorinschrijvingen via de website. Uw inschrijfkaart ligt daar klaar voor u.

Maar u kunt zich ook 1 of 2 oktober gewoon melden bij de inschrijftafel.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel