Ankeiler: In juni fietsten bijna vierhonderd fietsers geld bij elkaar voor vijf goede doelen.

- In juni fietsten bijna vierhonderd fietsers geld bij elkaar voor vijf goede doelen. Dit gebeurde tijdens Epe voor Epe, het fietsevenement van Rotary en Inner Wheel Epe.

De serviceclubs organiseerden het evenement en de goede doelen verkochten kaarten. De opbrengst en sponsoring werd naar rato van het aantal verkochte kaarten verdeeld. Vertegenwoordigers van De Zonnebloem, Cialfo, Het Vlinderhuis, Keizershof Oene en Shop4Nop namen afgelopen dinsdag de cheques in ontvangst bij Veluws Eethuis Wissel.

“Voor de tiende keer werd afgelopen 18 juni de fietstocht Epe voor Epe door de twee serviceclubs Rotary Epe en Inner Wheel georganiseerd”, vertelde Angeneta Weenink in haar welkomstwoord. “Er is een bedrag van 7.800 euro bij elkaar gefietst.”

De goede doelen prezen unaniem de warme en overweldigende ontvangst met het gigantische taartbuffet en de professionele organisatie van die dag. “Wij waren in eerste instantie best wat pessimistisch wat de kaartverkoop betrof. Maar mede door de goede weersverwachtingen, hebben we op het laatst toch nog heel wat extra kaarten verkocht”, aldus Henk Nijkamp van de Zonnebloem. Zij ontvingen een cheque van 3.100 euro en hebben voor het bedrag een duofiets aangeschaft.

Het Vlinderhuis ontving een cheque van 1.200 euro en gaat met schoolklassen bloembollen planten. Voor Keizershof werd een bedrag van 2.000 euro bij elkaar gefietst. Zij schaffen daarmee een nieuwe tuinset aan voor de bewoners. Shop4Nop ontving een bedrag van 950 euro voor de inrichting van de winkel. Atletiekvereniging Cialfo kreeg een cheque van 600 euro voor de aanschaf van een frame runner.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel