Ankeiler: Op 2 september was het 40 jaar geleden dat onder de vlag van Wijkvereniging Haverkamp Vegtelarij een modelbouwclub is opgericht.

- Op 2 september was het 40 jaar geleden dat onder de vlag van Wijkvereniging Haverkamp Vegtelarij een modelbouwclub is opgericht. Toen in mei 1999 de wijkvereniging ophield te bestaan zijn de leden op zichzelf verder gegaan onder de naam Modelbouwclub Epe, de eerste jaren nog steeds in het voormalig wijkgebouw “de Boerderij” aan de Vegtelarijweg te Epe, en de laatste 5 jaar aan de Europalaan 48 te Epe. Daar worden iedere donderdagavond de clubavonden gehouden waar er ijverig gewerkt wordt aan eigen modellen die geheel radiografisch bestuurbaar worden gebouwd naar aanleiding van tekeningen of foto’s van echte modellen.

Open dag

Ter ere van dit heugelijke feit wordt er zaterdag 1 oktober a.s. een open dag georganiseerd bij gezinspark t Smallert aan de Smallertsweg 8 te Emst. Het park is voor het publiek gratis toegankelijk en is open van 10.00 t/m 16.00 uur.

Er worden de gehele dag demonstraties gegeven met radiografische modellen te weten , schepen, auto’s en vrachtwagens. Ook bevriende clubs uit Groningen, Nieuwegein, Almelo, Hengelo en Dronten zullen een bijdrage leveren aan deze mooie dag.

Om deze dag een nog feestelijkere tint te geven zal deze dag geopend worden door Wethouder mevr. L. de Waard-Oudesluijs.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel