Bij het veer tussen Appeltern en Megen. Foto: ANP

Bij het veer tussen Appeltern en Megen. Foto: ANP

APPELTERN - Schippers van de veerponten die over de Maas heen en weer varen tussen onze provincie en Noord-Brabant gaan iedereen vanaf maandag gratis overzetten. Ze hebben al maanden een conflict met hun werkgever stichting De Maasveren over arbeidsvoorwaarden.

Volgens vakbond FNV wil de stichting voor nieuwe medewerkers een nieuwe regeling invoeren met een lager instapsalaris, zonder vaste onregelmatigheidstoeslag en zonder doorbetaling bij ziekte langer dan twee jaar. "De huidige veermannen voeren actie om voor hun nieuwe collega’s op te komen. Ze willen geen tweedeling, maar gelijk werk, gelijk loon", zegt FNV-bestuurder Nuri Alders.

'Geen conflict met passagiers'

De afgelopen twee weken hebben de veermannen gestaakt. "Met deze nieuwe actie willen de veermannen laten zien dat ze geen conflict hebben met de passagiers, maar met hun werkgever", aldus Alders. Vanaf 26 december heeft de stichting aangegeven dat ze geen loon meer uitbetalen als ze hun acties voortzetten, aldus FNV.

Bij de stichting werken 26 schippers die varen op vijf veerponten. Het gaat om de ponten Appeltern-Megen, Maasbommel-Megen, Alphen-Oijen, Alphen-Lith en Alem-Maren-Kessel.

Zie ook: Veermannen houden voet bij stuk in cao-conflict, Stichting De Maasveren baalt

Deel dit artikel