Lead image 1:
Lead image TXT 1: Astrid Renkers. Foto: Yoga boerderij
Ankeiler: Bij de Yoga boerderij Oene kun je terecht voor yogales, meerdaagse retreats en workshops. Als het mogelijk is worden de lessen buiten gegeven aan de rand van de waterplas, anders in de sfeervolle studio.

- Bij de Yoga boerderij Oene kun je terecht voor yogales, meerdaagse retreats en workshops. Als het mogelijk is worden de lessen buiten gegeven aan de rand van de waterplas, anders in de sfeervolle studio.

Hatha yoga is één van de vormen uit de klassieke yoga traditie. De acht vormen van deze yoga traditie worden wel eens vergeleken met de takken van een boom. Elke tak heeft een eigen uniek kenmerk, maar tegelijkertijd is elke tak onderdeel van dezelfde boom. Vanuit Hatha yoga zijn veel (moderne) stijlen en variaties ontstaan.

In de naam HaTha staat ‘Ha’ voor zon; het actieve, krachtige. ‘Tha’ betekent maan; het rustige, kalme. Dat ervaar je in mijn les; houdingen (asana’s) die je fysiek en mentaal ruimer maken. Ik combineer hiervoor krachtige (power/yang) oefeningen met zachte (yin) bewegingen.

Er is in de lessen aandacht voor adem, meditatie en observeren.

Eind augustus beginnen de lessen weer ná de zomerstop en gaat Elena Ivasjenko, Dru yoga docent, ook les geven op de boerderij.

Dru yoga verwijst in de naam naar de prins Dhruva in de hindoeïstische mythologie en kenmerkt zich door zachte vloeiende bewegingen en gebruik van visualisaties, affirmaties en muziek tijdens de les. De basis wordt gevormd door een aantal vaste series die Energie Block release heten omdat ze door de opbouw van de series de in het lichaam opgeslagen energie laten stromen en energie blokkades helpen op te lossen. Meestal bestaat Dru yogales uit een activatie, een energie block release, een aantal asana’s en wordt afgesloten met een begeleide ontspanning. De lessen zijn daardoor gevarieerd. Het biedt een uitdaging voor een actieveling die moeite heeft om te leren vertragen en ontspannen, maar ook voor een rustige persoon die juist gestimuleerd wordt om in beweging te komen.

Yoga is voor iedereen

Iedereen kan Yoga doen; junior, senior, stijf, lenig, slank, maatje meer, man of vrouw

De lesmogelijkheden voor Astrid zijn op maan –en dinsdag 19.30 uur, woensdag 10.30 – 18.30 en 20.15 uur. Voor Elena donderdag 19.30 uur.

Van 19 t/m 26 september is er een yoga reis naar Spanje. Informatie hierover en de lessen is te vinden op: www.yogaboerderijoene.nl of telefonisch 06 – 429 754 18.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel