Lead image 1:
Lead image TXT 1: Boekpresentatie. Foto: FB Willy van der Beek
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Willy van der Beek met haar boek. Foto: FB Willy van der Beek
Ankeiler: Kunstschilder Willy van der Beek geeft een inkijkje in haar atelier en in de schilderpraktijk van alle dag. Haar boek 'De Schilder Schrijft' is recentelijk uitgekomen.

- Kunstschilder Willy van der Beek geeft een inkijkje in haar atelier en in de schilderpraktijk van alle dag. Haar boek 'De Schilder Schrijft' is recentelijk uitgekomen.

Een persoonlijk relaas over inspiratie, flow, perfectionisme, portretteren, exposeren, kwetsbaarheid, samenwerkingen, plein-ari schilderen en meer. Een boek voor schilders en niet-schilders.

Willy van der Beek (1960) woont in Epe en werkt in Zwolle. Haar atelier bevindt zich in de culturele broedplaats De Oude Ambachtsschool (DOAS) aan de Mimosastraat 1. Na ruim 20 jaar advocatuur heeft Van der Beek een switch gemaakt naar de schilderkunst. Zij volgde de Vrije Academie in Nunspeet en aansluitend de Wackers Academie in Amsterdam. In haar boek ‘De schilder schrijft’ neemt ze de lezer mee in de wereld van de kunst en in het zoekproces dat schilderen is.

Uitgangspunt bij het schrijven zijn de onderwerpen in honderd schildersbrieven, die van der Beek gedurende de afgelopen jaren online verzond aan geïnteresseerden. In ‘De schilder schrijft’ gaat ze in een dertigtal korte hoofdstukken nader in op een aantal van die onderwerpen, stelt vragen, zoekt antwoorden en betrekt zo de lezer bij het soms moeizame, frustrerende schilderproces, dat tegelijk zoveel plezier en voldoening in zich bergt.

De tekst wordt verlevendigd met foto’s van schilderijen, uitspraken van bekende filosofen, kunstenaars en wetenschappers en soms met een gedicht. Er is ruim aandacht besteed aan de bronnenlijst, met vele verwijzingen naar interessante boeken, filmpjes, podcasts etc..

'De Schilder Schrijft' is te koop via Bol.com

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel