Ankeiler: Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn die is overgewaaid uit Engeland.

- Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn die is overgewaaid uit Engeland. In Nederland zijn al veel van deze Kliederkerken te vinden en vanaf 18 juni komt het concept ook richting Epe. Met Kliederkerk Epe hoopt de kerngroep van enthousiaste jeugdouderlingen en gemeenteleden van de Goede Herderkerk, Grote Kerk en Regenboogkerk veel gezinnen te gaan ontvangen. De kerngroep die de Kliederkerk initieert bestaat uit mensen van de drie verschillende kerken en allen zijn ze heel enthousiast over Kliederkerk.

“ Het is een nieuw initiatief in Epe, best spannend, maar we hebben er heel veel zin in” aldus 1 van de leden van de kerngroep.

Even een potje voetballen, een knutselwerkje doen bij een van de ontdekplekken, samen schilderen of een spel doen wat aansluit bij een bijbelverhaal. Zomaar wat voorbeelden uit een Kliederkerk. Bij Kliederkerk ontdek je de Bijbelverhalen niet alleen door stil te zitten en te luisteren, maar ook (of juíst!) door allerlei activiteiten. Door bijvoorbeeld een spel of muziek, knutselen of andere creatieve activiteiten. Zo sluit het aan bij groot en klein, bij knutsel-liefhebbers, denkers, praters, doeners enzovoort. In een korte viering wordt er met elkaar gedeeld wat iedereen tijdens de activiteiten ontdekt en beleefd heeft. Daarna wordt de kliederkerk afgesloten door samen met elkaar iets te eten.

“We hopen op een grote opkomst waar veel mensen en kinderen elkaar kunnen ontmoeten en samen bezig kunnen zijn rond een bijbelverhaal” aldus de kerngroep. “Alle grote en kleine mensen zijn dan ook van harte welkom. De locatie zal rouleren tussen de drie kerken. De eerste Kliederkerk Epe vindt plaats op zaterdag 18 juni in en rondom de Grote Kerk. We starten om 16.00 uur en om 17.30 uur (na een kleine maaltijd) sluiten we weer af.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel