Lead image 1:
Lead image TXT 1: Opgestapeld groenafval. Foto: Lokale omroep RTV794
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Groene container Dennewegflat Vaassen. Foto: Lokale Omroep RTV794
Ankeiler: In Vaassen zijn er al enkele weken groencontainers bij enkele flats niet geleegd.

- In Vaassen zijn er al enkele weken groencontainers bij enkele flats niet geleegd. Het is nu zeker de vierde week waarin de containers er nog steeds overvol en vies bij staan. Signalering van het probleem bij Circulus en gemeente Epe leidt niet tot een oplossing. Bewoner blijft groenafval opstapelen op zijn balkon of moet tegen kosten gaan storten in restafval.

Gert Foekens (verslaggever bij RTV794)

Nadat al minimaal 2 weken de groene container bij één van de flats niet was geleegd bel ik op de maandag voor Pinksteren met het contactcenter van Circulus. Het kost de nodige moeite om de locatie van de container goed uitgelegd te krijgen. Ook blijkt dat er vanuit Vaassen al meerdere meldingen zijn gedaan. “Ik zal het op de aandachtspuntenlijst zetten”. “Wanneer kunnen we ervan uitgaan dat de container dan geleegd is?” “Daar kan ik geen uitspraak over doen, ik geef het door”. Met een ongewis gevoel leg ik de telefoon weer neer. Gesprekjes in de kennissenkring bevestigen dat er meerdere groencontainers zijn die uitpuilen.

Helaas word ik bevestigd in mijn vermoeden dat het niet zal worden opgelost.

Dan de volgende stap dan maar. Bellen met het contactcentrum van de gemeente Epe. Dat doe ik op de vrijdagmorgen voor Pinksteren ’s-ochtends rond 9.00 uur. De contactcenter medewerker van de gemeente meldt dat hij al meerdere meldingen heeft gehad uit Vaassen vanmorgen en dat hij een spoedmelding naar Circulus heeft gedaan. Op mijn vraag wat zijn verwachting dan is dat het zal zijn opgelost, is het verlossende antwoord dat hij een spoedmelding heeft gedaan op een zodanige toon dat verdere vraag naar mogelijke oplossingswijze en termijn niet wordt gewaardeerd. Ook op de vraag wanneer ik weer mag bellen als het er op lijkt dat de container nog steeds niet is geleegd, heeft dit volgens de medewerker weinig zin, want er is al een spoedmelding gedaan.

Ik heb er niet veel vertrouwen in dat het nu toch zal worden opgelost.

Als verslaggever van de lokale omroep besluit ik om ruimte te geven voor uitleg (wederhoor) door Circulus. Rond 9.15 uur op dezelfde vrijdag gebeld met Circulus. Een vriendelijke telefoniste doet haar best om iemand van de afdeling communicatie te bereiken, maar dat lukt niet. Ze biedt aan om een telefoon notitie achter te laten voor de afdeling zodat zij bij beschikbaarheid contact met me zullen opnemen. Ik maak hier graag gebruik van.

Het is nu de nacht van dinsdag op woensdag na Pinksteren. Ik ben niet teruggebeld, de container staat er nog steeds vol en vies bij. Wel is er vandaag gewoon plastic opgehaald en is afgelopen vrijdag de gewone containers geleegd.

Zoals te zien is op de foto’s : Geen bijdrage aan een beter milieu.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel