RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door RTV 794
16 mei 2022 11:53


Wijkgebouw Triton op feestelijke wijze in gebruik genomen
Foto: Wijkgebouw Triton op feestelijke wijze in gebruik genomen
Officiële opening Triton. Foto: Gem. Epe

- Op zaterdag 14 mei werd het Triton gebouw in Vaassen heropend door burgemeester Tom Horn en gedeputeerde van de provincie Gelderland Peter van ‘t Hoog. De opening markeert de afronding van de renovatie van het wijkgebouw. Door de renovatie past Triton nu beter in de huidige tijd en is het uitnodigender geworden. Daarmee wordt het nog meer een centrale plek voor de wijken Heggerenk en Oosterhof, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Burgemeester Tom Horn: “Alle buurtbewoners zijn welkom om samen even een kopje koffie te drinken en een praatje te maken. Door elkaar te kennen wordt de leefbaarheid in wijken verbeterd en hebben mensen een betere band met elkaar.”

Contact maken

Na de officiële opening door de gedeputeerde en de Eper burgemeester werd er een rondleiding door het nieuwe gebouw gegeven. Daarna was het tijd voor feest. De gehele middag stonden er activiteiten op het programma: van jeu de boules tot een tuin safari tot een tentoonstelling. De aanwezigen uit de beide wijken lieten tijdens de opening direct zien wat er zo belangrijk is aan het wijkgebouw: contact met elkaar maken. Met deze renovatie wordt een impuls gegeven worden aan tal van activiteiten voor Vaassen-Oost.

Impuls aan leefbaarheid

De verbouwing is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Provincie Gelderland, Wijkverenigingen Oosterhof en Heggerenk, Koppel-Swoe en gemeente Epe. Ook vele vrijwilligers hebben hun steentje bijgedragen aan de totstandkoming van dit nieuwe wijkgebouw. De verbouwing is een voorbeeld van het accommodatiebeleid dat gemeente Epe samen met verschillende partners ontwikkeld. In het beleid staan het verbeteren van de leefbaarheid en het kiezen van een aanpak die past bij het betreffende gebied/de betreffende wijk centraal. Wethouder Samenleving Lia de Waard-Oudesluijs: “Bij het beleid dat we ontwikkelen over accommodaties in de gemeente is van belang dat het maatwerk is. We werken gebiedsgericht, niet alleen passend bij het fysieke gebied, maar ook bij haar inwoners.”

Epe Nieuws 

vaassen voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie