RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
16 september 2020 14:13


Burgemeester Tom Horn reikt een lintje uit
Foto: Burgemeester Tom Horn reikt een lintje uit
Mevr van der Veen. Foto: Fotografie Joop Luimes

EPE - Mevrouw W.D. (Thea) van der Veen-van Huffelen, inwoonster van de gemeente Epe, ontvangt een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Horn heeft haar daarvoor op woensdag 16 september het lintje bij haar thuis uitgereikt.

Mevrouw Van der Veen neemt vandaag afscheid als voorzitter van de Reumapatiëntenvereniging Noord-Oost Veluwe. Deze functie heeft zij bijna 20 jaar vervuld. Mevrouw Van der Veen behartigt de belangen van de eigen leden met informatieve bijeenkomsten, door onderlinge contacten te bevorderen en door samen te werken met andere organisaties. Een belangrijke activiteit was het organiseren van het zwemmen in extra warm water, wat voor reumapatiënten een noodzaak is. De vereniging is aangesloten bij ReumaNederland. Het bestuur houdt hiermee nauw contact om de leden optimaal te kunnen informeren over ontwikkelingen op het gebied van reuma. Samen met haar dochter redigeerde mevrouw Van der Veen ook het verenigingsblad. De Reumapatiëntenvereniging Noord-Oost Veluwe houdt nu na 40 jaar op te bestaan.

Mevrouw Van der Veen is sinds1990 lid van de Dialectkring Gemeente Epe en heeft meegewerkt aan twee boeken over gezegden en uitdrukkingen in de streektaal. Met haar man verzorgde zij jarenlang Thomasvaer- en Pieternel-optredens.

 

Door: Mediapartner RTV 794

Best  Epe Nieuws 

gemeente epe epe voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie