RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
13 maart 2022 15:15


SV Vaassen heeft eigen NL Doet
Foto: SV Vaassen heeft eigen NL Doet
SV Vaassen Foto: Dorien Schreurs

- Het sportpark van SV Vaassen werd zaterdag niet alleen ingenomen door de voetballende jeugd. Ruim dertig leden waren de hele dag druk bezig om alles in en rond het clubhuis te verfraaien.

Bij aankomst op het sportpark valt het oog direct op een vrijwilliger die uiterst geconcentreerd het Marten IJzerman kiosk aan het schilderen is. Langs het hoofdveld worden enkele tegels weer stevig op hun plek gelegd.

Foto’s die herinneringen oproepen sieren de wanden van de entreehal. Op de grond zittend schildert een vrijwilligster met vaste hand het logo van SV Vaassen op de deur. Overal is activiteit. De bedrading van de televisie wordt verbeterd, de grote SV Vaassen klok geeft bijna weer de juiste tijd aan. Op de bar ligt een lijst met alle doe-dingen voor deze dag, maar liefst 29 stuks. Regelmatig wordt iets afgestreept. Zo is het invalidentoilet grondig gereinigd, terwijl buiten de tribune goed is schoongemaakt. Een voorraadkamer is geordend, alles van duidelijke labels voorzien. Er wordt een begin gemaakt met een tassenrek onder de buitentrap.

Iris Kaandorp en Marcel Tiemann zijn de grote initiatiefnemers van deze dag en hebben veel leden enthousiast gekregen. Iris: “We hebben dit bewust op een dag gedaan waar gewoon gevoetbald wordt. Zo ziet iedereen dat veel mensen zich inzetten voor de club. Hoop hiermee ook de onderlinge verbondenheid nog verder te versterken.” Dat lijkt aardig gelukt gezien de vele vrijwilligers. “Heb ons aangemeld bij NL Doet en gezegd dat we geen mensen nodig hebben om te helpen. De financiële bijdrage van NL Doet hebben we gebruikt om verf te kopen en iedereen tussen de middag van broodjes te voorzien”, vertelt Iris Kaandorp.

Aan het eind van de dag zijn bijna alle op het imposante lijstje afgestreept. Alleen het repareren van de klok bij het scorebord, is nog niet gelukt.

Door: Mediapartner RTV 794

 Nieuws 

gemeente epe vaassen vrijwilligers voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie