RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
27 februari 2022 16:55


Vaassense voorgangers organiseren Bijbelmarathon
Foto: Vaassense voorgangers organiseren Bijbelmarathon
Bijbelmarathon. Foto: Herv. Gemeente Vaassen

- “Wie van u regelmatig gekeken heeft naar het programma ‘De slimste mens’ moet het zijn opgevallen dat als het op de kennis van de Bijbel aankwam de grootste slimmerik in gebreke bleef. Een beetje Bijbelkennis was ver te zoeken! Zullen we in Vaassen en omstreken proberen daar iets aan te veranderen?”, aldus de voorgangers van Vaassen. De voorgangers nodigen u uit om in de week van 14-19 maart in de Dorpskerk van Vaassen mee te doen met het voorlezen van de gehele Bijbel tussen maandagmorgen 8.00 uur en zaterdagavond 20.00 uur.

“Iedere dag lezen we 12 uren ‘vol continue’ de bijbelboeken door, waarbij iedereen is uitgenodigd een kwartiertje voor zijn of haar rekening te nemen. Er zullen stoelen staan achter de tafel, waarop een microfoon is gezet, er is water of thee om tussendoor een slokje te nemen, de kerk is verwarmd, er zijn gastheren/vrouwen aanwezig en we beginnen maandagmorgen bij Genesis 1 en hopen zaterdagavond de voortgaande lezing met Openbaring 22 af te sluiten.”

U kunt zich opgeven voor een bepaald blok en een bepaalde dag (tussen 08.00 - 20.00 uur) met het aanmeldingsformulier op https://bit.ly/Bijbelmarathon2022. Binnen het tijdsblok dat u aangeeft wordt u dan voor een kwartier gepland. De Dorpskerk is op deze dagen open, zodat iedereen kan binnenlopen om ook even te gaan luisteren.

In 2021 is er een nieuwe Bijbelvertaling gekomen (NBV21), en die ligt voor u klaar. Maar als u gewend bent aan de Herziene (of oude) Statenvertaling, de NBG-vertaling 1951 of de "Willibrord" is dat ook goed (al deze vertalingen liggen in de kerk, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen exemplaar meenemen). Lees vooral voor uit de Bijbel die u gewend bent te lezen, dat leest het beste!

Iedereen is welkom om aan deze Bijbelmarathon deel te nemen. Het maakt niet uit of u kerkelijk verbonden bent of niet, gelovig of niet, uit Vaassen komt of uit de omgeving. Een 'diploma voorlezen' hoeft u niet op zak te hebben, het verlangen dit Goede Boek te delen is het voornaamste.

Wie weet zou deze week van Bijbellezen een 'boost' kunnen geven om dát Boek der Boeken weer eens wat vaker op te slaan en mocht u ooit een uitnodiging krijgen voor "De slimste mens" zult u wellicht de kijkers verbaasd doen staan dat u weer wat weet van wat inmiddels het 'vergeten' Boek geworden is.

Welkom daarom alle lezers uit Vaassen en omstreken.

Bij voldoende opgaven kunnen we aan het einde van de coronatunnel weer eens wat gezamenlijk gaan ondernemen na zoveel dat de afgelopen tijd gecanceld moest worden!

De voorgangers van Vaassen:

Ds. Kees Lavooij (Hervormde gemeente)

Ds. Caroline van der Leek-Vosmeer (Hervormde gemeente)

Ds. Bert Heslinga (Gereformeerde kerk)

Pastor Wim Vroom (Rooms-katholieke parochie)

Pastores Marianne Visch (Vrijzinnige Geloofsgemeenschap)

Door: Mediapartner RTV 794

Best Nieuws 

gemeente epe vaassen voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie