RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
16 februari 2022 17:32


Mooie plannen voor woningbouw in Veessen
Foto: Mooie plannen voor woningbouw in Veessen
Veessen. Foto: Gem. Heerde

- ‘Een mooie kans voor Veessen’ noemt wethouder Stephan Nienhuis de plannen voor woningbouw in Veessen. Het college van B&W staat achter de plannen, op 11 april worden ze besproken in de raadscommissie Ruimte.

Er zijn plannen voor in totaal 47 woningen aan de Klaproosakker en Hogeweg in Veessen. Een fors aantal voor een dorp van dit formaat. Wethouder Nienhuis: “Met deze uitbreiding krijgt het dorp de impuls waar veel inwoners op wachten. Vanwege de goede mix in het aanbod qua woningen is dit ook een kans voor jeugdigen om in eigen dorp en gemeente een woning te vinden”.

Passend bij het dorpse karakter

Daarnaast is de wethouder erg te spreken over hoe de plannen er uitzien: “De huizen worden in een hof- en erfstructuur gebouwd. De architectuur van de erven is in sterke mate geïnspireerd op bestaande agrarische gebouwen. Het hofje is meer geïnspireerd op een carré-boerderij, een boerderij met een binnenhof. Daardoor ontstaat ruimte voor een groene omgeving en past het goed in het agrarische landschap”.

Opvallend is ook dat de huizen niet de traditionele diepe achtertuin hebben, maar dat er tussen de woningen een groene buffer is getekend. Dit komt het ruimtelijke beeld ten goede en geeft daarbij een meerwaarde aan het wonen in een groene omgeving. “Hiermee hebben we een prachtig plan dat grote kansen biedt voor Veessen, zonder dat we de bestaande (cultuurhistorische) structuren en kwaliteiten van het dorp aantasten. Het ‘dorpsgevoel’ blijft bestaan”.

Mix van duur en goedkoop

Mooi aan de plannen is ook de mix van dure en goedkope woningen: de planning is 21 goedkope koopwoningen, 14 middel dure en 12 duurdere woningen. Wethouder Nienhuis: “Ook starters en kleine huishoudens krijgen zo een kans. Er is veel vraag naar woningen voor deze groepen, en dit plan geeft daar een mooie invulling aan. En dat er zich zo ook starters en jonge mensen in Veessen kunnen vestigen is belangrijk voor de toekomst van het dorp. Al met al vind ik het een prachtig plan”.

Door: Mediapartner RTV 794

Best  Huizen Nieuws 

wonen woningbouw gemeente heerde veessen voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie