RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
9 februari 2022 19:31


Cybercrimineel (21) na twee jaar alsnog gepakt voor WhatsApp-fraude
Foto: Cybercrimineel (21) na twee jaar alsnog gepakt voor WhatsApp-fraude
Betaal iemand die via WhatsApp om geld vraagt nooit, voordat je diegene hebt gebeld of fysiek hebt gesproken. Foto: ANP

- Een 21-jarige man uit Vaassen is woensdag in Apeldoorn aangehouden. Hij wordt ervan verdacht twee jaar geleden een 61-jarige vrouw geld afhandig te hebben gemaakt via WhatsApp-fraude.

De zaak begon al in november 2019. Het slachtoffer uit Drechtsteden kreeg toen een WhatsAppje van de verdachte, die zich voordeed als haar zoon en zelfs de profielfoto van de echte zoon gebruikte.

In het appje stond dat zijn telefoon in de wasmachine was beland. Hij had een nieuw telefoonnummer en vroeg haar het nieuwe nummer op te slaan. Al snel daarna vroeg hij haar om hulp. Hij had bijna 2.500 euro nodig voor betalingen. De vrouw wilde de man, van wie ze dacht dat het werkelijk haar zoon was, graag helpen en maakte het geld over. Ze bleek te zijn opgelicht.

De politie onderzocht de zaak, maar die leek dood te lopen. Nadat meerdere andere rekeningen werden opgevraagd en verder onderzoek werd verricht, kwam uiteindelijk de nu aangehouden man in beeld. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Zie ook:Fraudeur ontfutselt vrouw 5.000 euro, maar stort geld terug

Apeldoorn Nieuws 

politie gemeente epe gemeente apeldoorn vaassen apeldoorn voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie