Ankeiler: Sinds enkele weken staat het gloednieuwe talentenplatform Droomboom online.

- Sinds enkele weken staat het gloednieuwe talentenplatform Droomboom online. Het is het nieuwe concept van Sabrina Zwarts-Bol uit Epe, voormalig lerares en directrice van een Jenaplan-basisschool. De Droomboom biedt om de week nieuwe activiteiten waarmee kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar zelf aan de slag kunnen met materialen die in en rond het huis te vinden zijn.

“In onze drukke, resultaatgerichte maatschappij is er steeds minder ruimte voor een kind om in eigen tempo te ontdekken waar het echt gelukkig van wordt. Dit zag ik ook als leerkracht en directrice in het basisonderwijs, waar een curriculum niet altijd veel ruimte aan kinderen geeft om hun creativiteit en talent te verkennen”, aldus Sabrina Zwarts-Bol. De afgelopen maanden werkte ze hard om het gloednieuwe platform op te zetten en de eerste reeks activiteiten klaar te zetten voor de lancering.

De activiteiten laten de kinderen kennismaken met 7 Droomwerelden. Variërend van technische en natuuractiviteiten tot grafische en muzikale activiteiten leren kinderen gaandeweg eigen talenten en interesses te ontdekken. Sabrina hoopt op deze manier ouders en verzorgers, die na een lange werkdag geen energie meer hebben om activiteiten voor hun kinderen te verzinnen, bij te staan en een alternatief te bieden voor de televisie of tablet. “Dankzij de Droomboom hoef je na een drukke werkdag of werkweek niet meer eindeloos online te speuren naar leuke activiteiten voor je kind, maar kiest ons team elke twee weken weer de leukste opdrachten uit. Samen quality time!”

7 Droomwerelden

De 7 Droomwerelden sluiten aan op de theorie van psycholoog Howard Gardner dat uit de jaren tachtig dateert. Met zijn visie ‘meervoudige Intelligentie’ stelt hij dat ieder mens over negen verschillende intelligenties beschikt. Wie zo naar kinderen kijkt – in plaats van met de klassieke opvatting dat intelligentie enkel te maken heeft met abstract denken – ziet dat elk kind slim is op zijn of haar eigen manier. Het Droomboom concept richt zich op 7 droomwerelden. Het mathematische en taalkundige stuk wordt op de basisscholen uitgebreid geoefend en aangeboden, de Droomboom vult het gat van het curriculum door zich te focussen op de andere 7 intelligenties middels het talentenplatform.

Kijk voor meer informatie of een gratis (digitale) proefversie van de Droomboom op www.droomboom.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.