RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
23 oktober 2021 15:18


Unieke inzegening van paarden, honden en hun bazen
Foto: Unieke inzegening van paarden, honden en hun bazen
Ook zegen voor Eper honden. Foto: Sint Hubertusrit Epe

EPE - Tijdens de befaamde Hubertusrit van de Hippische Vereniging in Epe kunnen naast paarden en hun berijders ook hondenbezitters uit Epe en omgeving hun hond ook laten inzegenen. Bij de Ossenstal kun je hiervoor op 6 november terecht tussen 10.30 en 12.00 uur. Je hoeft je vooraf niet aan te melden.

Rust en zegen bij de Ossenstal

Door de wegwerkzaamheden in Epe vindt de traditionele inzegening van paarden en hun berijders tijdens de Hubertusrit dit jaar plaats bij de Ossenstal. Pastor Vroom van de RK kerk zal de inzegening voor zijn rekening nemen. Meer dan 100 ruiters en menners nemen hieraan deel. Allemaal in de stijl van de jacht en natuur. Na 2 jaar corona is er weer volop belangstelling voor deze unieke rit door de herfstbossen van Epe en omgeving.

Bij de Ossenstal is tevens de rustplaats van de rit door de bossen. De deelnemers worden voorzien van een drankje en hapjes en voor de paarden is er een waar paardenbuffet.

Ook zegen voor de Eper honden

Voor het eerst kunnen ook honden uit Epe en omgeving de zegen van pastor Vroom ontvangen. Iedereen mag hiervoor met zijn hond naar de Ossenstal komen. Wie met zijn hond naar de Ossenstal komt krijgt eveneens een stevige hondenmaaltijd.

Veel te zien en te horen

Tijdens de stop is er heel veel te zien bij de Ossenstal. De talloze ruiters en menners met hun diversiteit aan paarden en passende kleding vormen een prachtig gezicht. De rust en inzegening worden opgeluisterd door Jachthoornblazers met mooie muziekstukken in een geheel passende omgeving.

Wie van natuur en dieren houdt kan hier genieten van een uniek samenspel. Met de Hubertusrit deelt de Hippische Vereniging de prachtige omgeving van Epe waarin ze zich bevindt graag met paardenliefhebbers uit heel Nederland. Alle informatie is te vinden op de website https://www.hubertusrit.nl/

Door: Mediapartner RTV 794

Epe  Oss Nieuws 

gemeente epe epe voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie