Lead image 1:
Lead image TXT 1: Stolpersteine Foto: Jan van Rijn
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Stolpersteine Foto: Jan van Rijn
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Stolpersteine Foto: Jan van Rijn
Ankeiler: In een klein gezelschap werden donderdag acht Stolpersteine, oftewel struikelstenen, in Epe gelegd. Hierbij waren dominee Bas Zitman en Opperrabbijn Jacobs bij aanwezig.

- In een klein gezelschap werden donderdag acht Stolpersteine, oftewel struikelstenen, in Epe gelegd. Hierbij waren dominee Bas Zitman en Opperrabbijn Jacobs bij aanwezig.

Stolpersteine, ook wel struikelstenen genoemd, zijn kleine (10 x 10 cm) steentjes met een messing toplaag, die al sinds 1996 in heel Europa worden geplaatst vóór of in de directe omgeving van woonhuizen waar in de periode 1940 - 1945 slachtoffers van het nationaalsocialisme hebben gewoond, vervolgens werden weggevoerd, vermoord of tot zelfmoord werden gedreven. Gunter Demnig, Duits beeldend kunstenaar, startte dit project ter nagedachtenis aan de vele slachtoffers van de naziterreur.

Bij Villa Vijvervreugd naast de Grote Kerk in Epe vindt u een informatiebord waarop staat waar u de struikelstenen kunt vinden. De QR-code verstrekt u aanvullende informatie.

Na afloop van de plaatsing is er een herdenkingsbijeenkomst geweest voor de Joodse inwoners uit de plaats Epe die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord of gevlucht zijn in de dood. U kunt de herdenkingsbijeenkomst nog terugkijken via onderstaande link.

https://kerkdienstgemist.nl/stations/1005-Grote-Kerk-Epe

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.