Arthur uit Vaassen speelt hoofdrol in bijzonder prentenboek over zijn ziekte - RTV 794
Ankeiler: De wereld van de Vaassense familie Verberne stortte in toen bij hun zoon Arthur leukemie werd geconstateerd.

- De wereld van de Vaassense familie Verberne stortte in toen bij hun zoon Arthur leukemie werd geconstateerd. Twee jaar verder en Arthur, inmiddels 4 jaar oud, is genezen verklaard van leukemie. Hester heeft in een prentenboek verwoord wat zij als gezin hebben doorgemaakt.

Het prentenboek heeft Hester geschreven voor dochter Floor, zoon Arthur en man Jos zodat zij op een fijne manier kunnen terug kijken op de afgelopen twee jaar. ‘De Wonderlijke Reis’ is naast een persoonlijk prentenboek ook een hoopvol boek voor alle kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het gaat over een gezin wat op reis moet omdat het jongetje heel erg ziek wordt. Om beter te worden moet hij met zijn vader, moeder en zus op zoek naar de ‘Wonderlijke Wijsheden’.

In sprookjesvorm het verhaal van de familie Verberne wat zij zelf doormaakten met de boodschap dat je samen veel aan kunt als kind maar ook als volwassene.

De opbrengst van het boek gaat naar het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie en is bedoeld voor onderzoek naar de bijwerkingen van het medicijn Dexmethason. Arthur heeft tijdens zijn leukemiebehandeling veel last gehad van de vele bijwerkingen en zoals hij zelf zegt “dat de stoute medicijntjes minder stout mogen worden”.

Het boek is te bestellen op www.dewonderlijkereis.nl. Het gehele aankoopbedrag van € 20,00 gaat naar het Prinses Maxima Centrum voor het onderzoek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel