RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
19 juli 2021 12:38


Orgelconcerten weer mét publiek
Foto: Orgelconcerten weer mét publiek
Christiaan Ingelse. Foto: Stichting Meereorgel Epe

EPE - Bij het orgelconcert dat op 22 juli om 20:00 uur door organist Christiaan Ingelse in de Grote Kerk van Epe op het Meere-orgel zal worden gegeven mag weer publiek aanwezig zijn.

Vooraf aanmelden is niet nodig, in de kerk is voldoende ruimte. Uiteraard zullen in de kerk de coronamaatregelen worden gevolgd. De entreeprijs is € 10,00.

Christiaan Ingelse maakte op het Reil-orgel te Rosenheim (D) een CD opname van de complete ‘Kunst der Fuge’ van Johann Sebastian Bach. De slotfuga, een quadrupel-fuga, die Bach wegens zijn oogziekte en zijn daarop volgende dood niet meer heeft kunnen voltooien klinkt op deze CD in een door Ingelse zelf voltooide versie. Ingelse laat een groot gedeelte van dit meesterwerk op 22 juli op het fraaie, door Orgelmakerij Reil gerestaureerde Meere-orgel van Epe horen.

Het concert kan ook via een live-streamverbinding worden gevolgd op het YouTube kanaal van het Meere-orgel Epe. Deze link is te vinden op de website van de Stichting Meere-orgel www.meereorgelepe.nl en kan daar aangeklikt worden.

Meer informatie over de concerten op het Meereorgel vindt u op www.meereorgelepe.nl

Door: Mediapartner RTV 794

Epe Nieuws 

gemeente epe epe voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie