Orgelconcerten weer mét publiek - RTV 794
Ankeiler: Bij het orgelconcert dat op 22 juli om 20:00 uur door organist Christiaan Ingelse in de Grote Kerk van Epe op het Meere-orgel zal worden gegeven mag weer publiek aanwezig zijn.

- Bij het orgelconcert dat op 22 juli om 20:00 uur door organist Christiaan Ingelse in de Grote Kerk van Epe op het Meere-orgel zal worden gegeven mag weer publiek aanwezig zijn.

Vooraf aanmelden is niet nodig, in de kerk is voldoende ruimte. Uiteraard zullen in de kerk de coronamaatregelen worden gevolgd. De entreeprijs is € 10,00.

Christiaan Ingelse maakte op het Reil-orgel te Rosenheim (D) een CD opname van de complete ‘Kunst der Fuge’ van Johann Sebastian Bach. De slotfuga, een quadrupel-fuga, die Bach wegens zijn oogziekte en zijn daarop volgende dood niet meer heeft kunnen voltooien klinkt op deze CD in een door Ingelse zelf voltooide versie. Ingelse laat een groot gedeelte van dit meesterwerk op 22 juli op het fraaie, door Orgelmakerij Reil gerestaureerde Meere-orgel van Epe horen.

Het concert kan ook via een live-streamverbinding worden gevolgd op het YouTube kanaal van het Meere-orgel Epe. Deze link is te vinden op de website van de Stichting Meere-orgel www.meereorgelepe.nl en kan daar aangeklikt worden.

Meer informatie over de concerten op het Meereorgel vindt u op www.meereorgelepe.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel