RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
16 juli 2021 16:39


Celstraf voor 66-jarige brandstichter Epe
Foto: Celstraf voor 66-jarige brandstichter Epe
Een van de autobranden was op de Glazenmaker in Epe. Foto: Stefan Verkerk/News United.

ZUTPHEN - De 66-jarige man uit Epe die vorig jaar vijf autobranden veroorzaakte, moet de cel in. De rechtbank in Zutphen veroordeelde hem tot een gevangenis straf van twee jaar waarvan één jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

De Epenaar stichtte tussen mei en september 2020 zeker vijf branden. Het OM verdenkt hem van het stichten van nog zes andere branden, maar daar is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs voor. De man lijdt volgens deskundigen aan een persoonlijkheidsstoornis. Hierdoor is hij minder toerekeningsvatbaar. Naar eigen zeggen waren de branden een manier om "spanningen af te reageren". De rechtbank acht de kans op herhaling groot en legt hem dus ook een langdurige gedwongen behandeling op.

Schadevergoeding

Vorig jaar zomer werden Epe en Vaassen opgeschrikt door een serie autobranden. Hierdoor ontstond er veel onrust in de dorpen. De man uit Epe bekende eerder dit jaar schuldig te zijn aan vijf van die branden. Hiervoor moet de man nu ook ruim 16 duizend euro aan schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers.

Zie ook:Celstraf geëist tegen 66-jarige Epenaar voor serie autobranden

Epe  Zutphen Nieuws 

epe vaassen gemeente zutphen zutphen voorpagina autobrand 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie