RTV 794 - Heerde

Heerde

 • Information
  05 juli 2020 17:51

  Wandelvrienden hebben Corona overwonnen

  HEERDE - Het was weer een geweldige dag voor de wandelclub die bestaat uit vrijwilligers van het fraaie klompenpad, het Horsthoekerpad. Na lange tijd waren ze weer samen om, op gepaste afstand, elkaar weer te zien en een wandeling te maken.
 • Information
  03 juli 2020 18:32

  Verbondenheid Centraal : Stilleven@home geopend

  HEERDE - Heerde - Op maandag 29 juni 2020 werd in de Heerd te Heerde de tentoonstelling Stilleven@home geopend door Commissaris van de Koning van Gelderland dhr.Berends. De expositie is het resultaat van een project waar Cultuurplein inwoners van de gemeente Heerde en Epe heeft gevraagd door een stilleven uitdrukking te geven aan hoe zij de afgelopen corona periode hebben beleefd.
 • Information
  03 juli 2020 13:15

  'Kortsluiting in huistelefoon oorzaak grote brand'

  VEESSEN - Een woonboerderij aan de Zijmarseweg in Veessen heeft vrijdagochtend vlam gevat. De bewoners wisten tijdig hun huis te ontvluchten.
 • Information
  02 juli 2020 23:15

  Bouwers onderweg naar Den Haag om boeren te steunen: 'We zijn één'

  WAPENVELD - Boze bouwers en boeren zijn donderdagavond op weg naar Den Haag om actie te voeren. Daar vergadert de Tweede Kamer over maatregelen op het gebied van veevoer.
 • Information
  01 juli 2020 18:00

  Corona kost gemeenten tientallen miljoenen, maar krijgen ze dat terug?

  ARNHEM - Terwijl Gelderland langzaam opengaat na de intelligente lockdown, maken gemeenten voorzichtig de balans op. Ook zij komen gehavend uit de coronacrisis.
 • Information
  30 juni 2020 18:23

  Schaapskudde wordt ’s nachts beveiligd

  HEERDE - Bezoekers van de schaapskudde Epe-Heerde moeten er op bedacht zijn dat een bezoek aan de dieren vanaf zaterdagavond 4 juli pijnlijk kan zijn. Vier van de zes weilanden worden door vrijwilligers van de stichting Wolf Fencing van stroomdraad voorzien om te voorkomen dat wolven schapen en geiten op de Renderklippen te grazen nemen.
 • Information
  23 juni 2020 18:00

  Aangifte actiegroepen Lelystad Airport is 'onacceptabel'

  WAPENVELD - Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie heeft de aangifte van actiegroepen tegen Lelystad Airport binnen en zal die toetsen op 'aanknopingspunten' en jurisprudentie. Het onderzoek duurt minstens drie maanden, laten ze in een reactie weten.
 • Information
  23 juni 2020 12:00

  Politie zoekt dierenbeul na dood katje

  WAPENVELD - In Wapenveld is zondagmiddag een katje zwaar mishandeld. Het jonge dier overleefde dit niet.
 • Information
  12 juni 2020 20:15

  Een kloppend hart voor iedereen in Heerde

  HEERDE - De coronacrisis verbiedt evenementen, zo ook de Samenloop voor Hoop die vrijdag en zaterdag zou plaatsvinden. In tal van plaatsen was het de bedoeling dat wandelaars 24 uur lang zouden lopen voor de kankerbestrijding.