Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Lampjesactie. Foto: SEH
Lampjesactie. Foto: SEH

Lampjesactie. Foto: SEH

HEERDE - Fietsers moeten goed zichtbaar zijn. In de donkere dagen is dat natuurlijk extra belangrijk. Om (jeugd)leden en hun ouders te wijzen op het belang van goede fietsverlichting hield voetbalvereniging SEH uit Heerde deze week, met het ingaan van de wintertijd, zelfstandig een lampjesactie.

Het idee daarbij was simpel: Vooral jeugdleden die zonder verlichting in het donker naar het sportpark fietsten werden aangesproken en kregen een setje van twee fietslampjes die ze op de terugreis direct konden gebruiken. Daarnaast ontvingen ze een kaartje met een uitleg over het belang van deze actie die thuis gedeeld kon worden.

Tijdens de eerste avond bleek al dat de actie niet overbodig was. In totaal werden er, door weer en wind, minstens honderd setjes lampjes uitgereikt tijdens de diverse avonden. In de meeste gevallen was dit aan jeugd zonder deugdelijke fietsverlichting, maar soms werden er op verzoek ook exemplaren voor bijvoorbeeld jongere broertjes of zusjes meegegeven. Zo maken we gelijk heel Heerde een beetje veiliger.

SEH wil dat de leden zichtbaar zijn op de weg en ook weer veilig thuiskomen. Veel van de leden moeten een drukke straat oversteken en over een relatief donker industrieterrein fietsen om bij het sportpark te komen. Goede verlichting is dan volgens de club cruciaal. Om meer jongeren te bereiken is de actie van deze week verspreid over meerdere avonden.

SEH heeft deze actie in het najaar van 2019 ook een keer georganiseerd. Hier ontving de club destijds veel positieve reacties op en het gebeuren kon op veel aandacht en interesse rekenen. Dat was ook nu weer het geval, waardoor deze actie voor de toekomst zeker naar meer smaakt!

Deel dit artikel