RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Secretariaat Bibliotheek Noord Veluwe
9 maart 2024 8:51


Arta Baran door naar provinciale finale voorleeskampioenschap
Foto: Arta Baran door naar provinciale finale voorleeskampioenschap
Arta Baran met haar fans. Foto: Eigen foto: Bibliotheek Noord Veluwe

- Arta Baran uit Heerde is Regionaal Voorleeskampioen 2024! Arta nam het bij de Regionale Voorleeswedstrijd bij CODA in Apeldoorn op tegen zeven andere deelnemers uit de regio Noord-Veluwe en Apeldoorn.

Het was woensdag bij CODA een heerlijke voorleesmiddag met 8 kampioenen, 6 van de Noord-Veluwe en 2 van Apeldoorn. Ademloos luisteren naar heel goede voorlezers is een cadeau. Leerkrachten, klasgenoten, ouders, broertjes/zusjes en opa’s/oma’s waren gekomen om dat cadeau samen uit te pakken. De jury lette onder andere op prettige voorleesstemmen, contact met het publiek en een fijn tempo. Isabel, de winnares van vorig jaar wist de voorleessessie van Arta Baran goed te omschrijven ‘ik kon gewoon niet stoppen met luisteren en kijken’.

Voor de jury was het door het hoge niveau van de deelnemers een moeilijke beslissing. De verschillen waren echt heel klein, je zou het een fotofinish kunnen noemen. De jury werd gevormd door Hetty, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, Anja, hoofdregisseur van het Cultuur-Onderwijs in Apeldoorn en Isabel, de Regionale Voorleeskampioen van 2023.

Voor Arta Baran van basisschool Het Kristal uit Heerde gaat het voorleesfeest na haar winst in Apeldoorn door! Ze mag de regio Apeldoorn/Noord-Veluwe vertegenwoordigen tijdens de Provinciale Finale op maandagavond 8 april in het Postheater in Arnhem. Ze moet nu een ander boek kiezen. De bibliotheek Noord-Veluwe wenst haar veel succes!

Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen van groep 7 en 8 voor uit een door henzelf gekozen boek. De voorlezers wisten het publiek te boeien met de verschillende verhalen.

Apeldoorn  Arnhem  Heerde Nieuws 

arnhem heerde apeldoorn voorpagina bibliotheek 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie