RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Marcel Hergaarden
3 maart 2024 11:08


Zorgbot 2.0
Foto: Zorgbot 2.0
Opening van de avond door Corry Doorn. Foto: Marcel Hergaarden

- Een klucht van Henk Roede: ZorgBot 2.0.

Het Vierde Bedrijf

Afgelopen Zaterdag, 2 Maart j.l. vond de klucht Zorgbot 2.0 plaats, uitgevoerd door toneel vereniging Het Vierde Bedrijf.
Een volle zaal met bezoekers, een compleet uitverkochte toneel uitvoering. Het publiek genoot zichtbaar van de woordspelingen en grappige uitspraken.

Tevens is er sprake van een jubileumjaar, met het 25 jarige bestaan van de toneelvereniging. De heer Dick van de Put was er vanaf het eerste begin bij betrokken en bedankte alle toneelspelers voor het meedoen: "want zonder jullie is het niets" ,zo sprak hij. Verder is de toneelvereniging enorm blij met de jongere generatie deelnemers en bezoekers. Toneel leeft enorm en ook bij de jongere generatie.

De klucht

Hans en Annie wonen nog zelfstandig, maar hebben daarvoor wel extra zorg nodig. Echter kraakt en piept het zorgstelsel onder de grote vraag en de stijgende kosten. Vandaar dat door zorginstelling "de Helpende Hand" is gekozen om het over een andere boeg te gooien. Directrice Cora de Vries besluit de ZorgBot 2.0 van techbedrijf Bottechnics als experiment in te zetten. De robot is bedoeld voor zowel zorgzame als huishoudelijke taken.

Een veel belovend project, wat tegen de zin van Hans en Annie bij hen zal proefdraaien. Echter als Hans de vrouwelijke robot ziet, verandert hij meteen van gedachten. Ook dochter Floor is blij dat ze door de robot ontlast wordt van haar taak als mantelzorgster, een taak waar ze sowieso al niks van bakt.

Aangezien het een experiment is, houdt Jasper Buitenbeen, van het team deskundigen alles in de gaten en ook dokter Cees Jansen komt zo nu en dan langs om te kijken bij het experiment.

De buren Peter en Thea de Koning kijken met enige jaloezie naar alle zorg die hun buren wel en zijn niet mogen ontvangen, immers zij hebben ook de nodige kwaaltjes.

Thuiszorgmedewerker Nick van de Akker en zijn stagiaire Harold hebben zo hun bedenkingen bij het experiment . Zij hebben het dan nu wel veel te druk op het werk, maar hebben ze straks nog wel werk ?

Al met al een experiment met veel ups en downs, waarbij maar te bezien valt of het zal slagen.

Tweede toneelavond

Op Dinsdag 5 Maart is er een 2e avond georganiseerd in de Heerd.

Best  Buren  Heerde Nieuws 

heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie