Afdrukken
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Wethouder Yasemin Cegerek. Foto: Gemeente Heerde

HEERDE - De gemeente Heerde hangt dit jaar ook de regenboogvlag uit tijdens ‘Coming Out day’ op 11 oktober. Wethouder Yasemin Cegerek hees de vlag vanmorgen bij het raadhuis aan de Dorpsstraat in Heerde. “Als gemeente Heerde staan we voor een inclusieve samenleving, waarbij we verbindend en respectvol met alle inwoners omgaan”, aldus Cegerek.

Coming Out Day

Sinds 2009 wordt jaarlijks in Nederland de ‘Coming Out Day’ gehouden. Deze dag is bedoeld om de sociale acceptatie van LHBTI (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse personen) te bevorderen. Steeds meer gemeenten hangen op die dag de regenboogvlag uit. Dit jaar sluit ook de gemeente Heerde zich hierbij aan. Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft ook aangegeven dit een goed idee te vinden. De gemeente vindt het belangrijk om ook aandacht te hebben voor minderheden of groepen mensen in verdrukking. In dit kader doet de gemeente Heerde later dit jaar ook mee aan ‘Orange the World’, waarin aandacht wordt gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes.

Iedereen doet mee

Door aan Coming Out Day mee te doen, laat de gemeente Heerde zien dat iedereen in deze gemeente meetelt, ongeacht de achtergrond, herkomst, geloof of seksuele voorkeur. Iedereen moet gelijke kansen hebben en mee kunnen doen in onze samenleving. Want samen zijn wij Heerde.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel