Ankeiler: In Vaassen is op woensdag 9 maart op feestelijke wijze de nieuwe locatie van basisschool De Krugerstee geopend.

- In Vaassen is op woensdag 9 maart op feestelijke wijze de nieuwe locatie van basisschool De Krugerstee geopend. Hiermee gaat de school een nieuwe fase in, om kinderen toekomstbestendig onderwijs te geven in een duurzame accommodatie. De gemeente Epe heeft de realisatie van het nieuwe gebouw mede mogelijk gemaakt. Wethouder Erik Visser: “Voor de gemeente Epe is toekomstbestendig onderwijs een topprioriteit. Onderwijs waarbinnen kinderen optimaal ontwikkelen en leren, op een manier die aansluit bij de huidige generatie. Om dat te bereiken, hebben kinderen ruimte nodig, letterlijk en figuurlijk. Vanuit dat vertrekpunt is De Krugerstee gebouwd: een inspirerende plek voor een nieuwe generatie.”

5 jaar geleden is de stuurgroep Duurzame Kindvoorziening van start gegaan. Een stuurgroep waarin de gemeente Epe en diverse onderwijs- en maatschappelijke instellingen vertegenwoordigd zijn. De stuurgroep heeft de ambitie kinderopvang-, onderwijs-, zorg, welzijn, sport en cultuurvoorzieningen in de gemeente Epe sterk te houden en verder te ontwikkelen. Goede voorzieningen zijn essentieel in het onderhouden en ‘future proof’ maken van het onderwijs. De realisatie van de nieuwbouw van De Krugerstee is voortgekomen uit de samenwerking binnen de stuurgroep. Met de opening van deze nieuwe locatie aan de Potgieterstraat is een stap richting de toekomst gezet.

Passend bij kinderen

Kinderen hebben tegenwoordig meer ruimte nodig om volledig tot hun recht te komen. Het nieuwe schoolgebouw is gerealiseerd met de gedachte kinderen optimaal te ondersteunen in hun ontwikkeling. In vergelijking met schoolgebouwen uit het verleden kenmerkt de school zich door veel licht, kleinere ruimtes waar kinderen in kleinere groepen kunnen werken en ruimtes die zich lenen voor leren en ontdekken. Vanaf woensdag 9 maart krijgen de kinderen les op deze nieuwe, inspirerende locatie.

Bloeiende school

De Krugerstee, onderdeel van de Veluwse Onderwijsgroep, is een bloeiende school met 175 leerlingen. De school staat midden in Vaassen. De gemeente Epe en de school De Krugerstee vinden elkaar in de ambitie om modern, toekomstbestendig onderwijs te bieden. Zoals de Krugerstee zelf aangeeft: “Het nieuwe schoolgebouw staat helemaal in het teken van toekomstbestendig onderwijs. Kinderen krijgen letterlijk en figuurlijk alle ruimte om zich optimaal te ontwikkelen. De nieuwe huisvesting straalt rust en veiligheid uit, is heel ruim en heeft tot doel kinderen tussen de 4 en 13 jaar nieuwsgierig maken.”

Duurzaamheid

Deze nieuwe huisvesting is gerealiseerd door Bouwbedrijf Van Laar, een familiebedrijf dat al meer dan 90 jaar actief is in de bouwwereld. Er is ongeveer een jaar gebouwd, nadat het project in de jaren hiervoor is voorbereid. Bij het ontwerp van het gebouw was duurzaamheid een belangrijke factor. De school is bijna energieneutraal en is aardgasvrij. Zo liggen er zonnepanelen op het dak, wordt er gebruik gemaakt van warmtepompen en is er extra aandacht geschonken aan isolatie. Ook zijn er (veilige) wadi’s op het schoolplein gecreëerd om water op te vangen. Dit alles resulteert in een plek waar kinderen duurzaam en toekomstbestendig onderwijs krijgen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel