Önder Özdemir is de eigenaar van de horecazaak waar de vreemde gast op het terras zat. Foto: Omroep Gelderland

Önder Özdemir is de eigenaar van de horecazaak waar de vreemde gast op het terras zat. Foto: Omroep Gelderland

VAASSEN - De man die dinsdagochtend in Vaassen na een waarschuwingsschot van de politie werd aangehouden, dwaalde 's nachts door het dorp. De politie gebruikte bij de aanhouding een taser, omdat de man een pistool bij zich had. Het bleek later om een nepwapen te gaan.

Zie ook: Politie schiet bij aanhouding 'slapende' man met vuurwapen

Het was even schrikken voor de inwoners van het centrum van Vaassen. Rosalie van Beek zag het vanuit haar zolderraam gebeuren. "Iets voor 8.30 uur politie en alle gekkigheid op een stokkie", vertelt ze. "Er stond dus hier allemaal politie een man onder schot te houden met taserwapens en ook een pistool."

Kijk hoe Rosalie van Beek de situatie beleefde:

Op het terras van de horecagelegenheid onder haar woning zat een man. Hij sliep, maar had wel een wapen bij zich liggen.

Eigenaar zaak werd wakker

Önder Özdemir is de eigenaar van de horecazaak waar de vreemde gast op het terras zat. Hij werd wakker van het waarschuwingsschot dat de politie loste. "Toen hoorde ik allemaal geschreeuw van politie dat hij moest liggen, maar die beste man wist van niks. Gelukkig was het een neppistool, hoorde ik achteraf."

Önder zag de man de avond ervoor al. Achteraf blijkt hij 's nachts door Vaassen gedwaald te hebben. "Ik was om een uurtje of 01.30 uur klaar met werken. Toen zag ik de beste man bij de buren op het terras. Toen zat hij al te slapen. Ik dacht: hij zal wel dronken zijn. Dus ik zeg: laat hem lekker slapen. Hij is rond 05.00 uur of 06.00 uur bij een benzinepomp gezien en is hij rond 07.00 uur ergens in Vaassen gezien. Rond 07.15 uur kwam hij bij ons op het terras. Toen viel hij in slaap en toen had hij zijn pistool voor zich liggen. De buren zagen dat en die hebben gelijk 112 gebeld."

De talk of the town is meestal iets met de kerk, we hebben helemaal niks in het dorp
Rosalie van Beek

Hoewel het dus niet om een echt wapen ging, zit de schrik er toch wel in. "Ja, het is een klein dorpje", zegt Rosalie. "De talk of the town is meestal iets met de kerk. We hebben helemaal niks in het dorp. Dus dat er zoiets gebeurt, om een dinsdagochtend om 08.30 uur, had ik niet verwacht."

Ook Önder is geschrokken. "Ja, natuurlijk is het schrikken. Je wordt wakker en je ziet politie schreeuwen. Ik dacht: er zal wel bij ons ingebroken zijn. Hoe kan je het in je hoofd halen om met een pistool op een terras te gaan slapen? Het is gewoon bizar."

Deel dit artikel