Van Vleuten en Bouwman pakken zilver op gemengde ploegentijdrit WK - RTV 794

Annemiek van Vleuten moest op de WK wielrennen genoegen nemen met zilver op de gemengde ploegentijdrit. Foto: archief Omroep Gelderland

Annemiek van Vleuten moest op de WK wielrennen genoegen nemen met zilver op de gemengde ploegentijdrit. Foto: archief Omroep Gelderland

BRUGGE - Annemiek van Vleuten uit Wageningen en Koen Bouwman uit Ulft hebben woensdag zilver veroverd op de gemengde ploegentijdrit op de WK wielrennen in Brugge. Samen met Jos van Emden, Bauke Mollema, Ellen van Dijk en Riejanne Markus moesten ze de Duitsers voor zich dulden. Nederland verdedigde op dit onderdeel de titel.

De gemengde ploegentijdrit stond in 2019 voor het eerst op de WK-kalender en Nederland won toen. Vorig jaar ging de WK wielrennen vanwege de coronapandemie niet door.

In Brugge bleek de Duitse ploeg, met de afzwaaiende Tony Martin, te sterk over de tijdrit van 44,5 kilometer. Nederland gaf woensdag 12 seconden toe. Het brons was voor Italië.

Bij deze discipline reden de mannen van Knokke-Heist naar Brugge over 22,5 kilometer, daarna volgde voor de vrouwen een omloop van 22 kilometer.

De Wageningse Van Vleuten won eerder deze week al brons op de WK bij het tijdrijden individueel.

Zie ook: Annemiek van Vleuten wordt derde op WK tijdrijden: 'Accepteren dat er renners beter zijn'

Deel dit artikel