RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Communicatie Gemeente Epe
14 maart 2024 8:35


‘Week van het geld’ 2024 feestelijk van start
Foto: ‘Week van het geld’ 2024 feestelijk van start
Wethouder Maarten Heere tussen de leerlingen van groep 8 van de Gildeschool. Foto: Eigen foto: Gemeente Epe

- Op maandag 11 maart is de landelijke ‘Week van het geld’ van start gegaan, een initiatief waarbij ook de gemeente Epe zich enthousiast heeft aangesloten. In het kader daarvan bezocht wethouder Maarten Heere de leerlingen van groep 8 van de Gildeschool, om met hen in gesprek te gaan over het thema van dit jaar: ‘Hoe ben jij je GELD de BAAS?’. Deze vraag staat centraal tijdens de hele week, waarin het doel is om kinderen, jongeren en (jong)volwassenen te leren hoe zij effectief kunnen omgaan met geld.

Een week vol financiële educatie

Het thema van dit jaar daagt uit tot nadenken over financiële zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. "Het is van groot belang dat we kinderen en jongeren al vroeg leren om bewust om te gaan met geld. Omdat het in onze samenleving steeds makkelijker wordt gemaakt om geld uit te geven, is het essentieel om deze vaardigheden al op jonge leeftijd onder de knie te krijgen," aldus wethouder Heere. "Door nu te leren over hoe je bewust met geld omgaat, leggen ze een fundament voor financiële stabiliteit in de toekomst."

Interactieve gastlessen en boeiende activiteiten

Gedurende de week worden er diverse gastlessen en activiteiten aangeboden. Zo krijgen alle leerlingen van de Gildeschool een gastles van een ouder en nemen ze deel aan het educatieve spel ‘Fix je Risk’. Maar de ‘Week van het geld’ beperkt zich niet alleen tot scholen. Koppel-Swoe organiseert ook verschillende activiteiten in de ‘Huizen van de Buurt’, zowel voor jongeren als voor volwassenen. Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.koppelswoe.nl/weekvan-het-geld.

Een gezamenlijke inzet voor financiële wijsheid

De ‘Week van het geld’ benadrukt het belang van financiële educatie, zowel thuis als in het onderwijs. "Het bespreken van geldzaken speelt een cruciale rol in de opvoeding. Het helpt jongeren om bewust te worden van hun financiële keuzes en de gevolgen daarvan," legt Heere uit. Dit initiatief onderstreept het belang van een gezamenlijke aanpak om financiële wijsheid te bevorderen.

Over de ‘Week van het geld’

De ‘Week van het geld’ is een jaarlijks terugkerend landelijk initiatief dat als doel heeft om kinderen en jongeren beter te leren omgaan met geld. Door middel van interactieve lessen en activiteiten worden zij gestimuleerd om bewuste financiële keuzes te maken. De gemeente Epe draagt met veel plezier bij aan dit initiatief en nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de activiteiten en het gesprek over financiële educatie voort te zetten.

Epe  Huizen Onderwijs 

epe onderwijs zetten kinderen voorpagina geld jongeren 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie