17 april in de Speuldeuze en Praotstoel794 - RTV 794

Veur Erik Daems is in disse Speuldeuze de ruumte veur de streektaalmeziek van Limburg en Braobant. Hoe verschillend wi-j 't hebbm? Daarna gaat Tony van Dommelen weer de techniek bemensen voor de Praotstoel. Dan gaan Linda Seinstra en Cor Rorije de volgende onderwerpen behandelen.

We praten met Agnes Jehts van de stichting PromotieGemeente Epe over de extra aandacht die gecreëerd wordt met de banners aan de lantaarnpalen in Epe. Daarop staat de tekst "Epe 100% wild". Het is niet bekend of het de inwoners betreft of de zichtbaarheid van de dieren. Dat zal na ongeveer 20 minuten duidelijk zijn.

We hopen met een van de bestuursleden van de Heerder Historische Vereniging te praten over de nieuwste uitgaven van Heerde Histories. Maar ook te kijken wat er in 2021 nog mogelijk is in de komende maanden. Dan is er ook meer duidelijkheid over de voortzetting van de vaccinaties.

En wij hebben om 11:00u een gesprek met met een van de spelers van Theatergezelschap HouVast. Margaret van de Wetering zal ons dan bijpraten over het theaterstuk "Als dit alles voorbij is!" dat in kleine kring in deze omgeving wordt opgevoerd. Het is speciaal gemaakt voor deze omgeving met de basis in maart 2001 toe de MKZ-uitbraak een feit was en er een heel spannende periode begon die vegeleikbaar was met de Corona-pandemie. De spelers komen uit deze omgeving met het centrum in Oene waar het epedemischcentrum was. We horen hoe het gemaakt is, wie er spelen en waar ze gaan spelen. Dat laatste kunt U ook medebepalen. U hoort het 17-04 om 11 uur!

Daarna hebben wij hopelijk een opname die gemaakt is met Albert en Marlene van Loo. De kruideniers uit 't Harde nemen aan het eind van de maand afscheid van hun SPAR in Emst en gaan genieten van het pensioen.

In de laatste 20 minuten hebben wij tijd om de berichten uit de weekkranten en de EvenementenAgenda door te geven.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel & in de ether 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Epe/Emst/Vaassen).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u  Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel