Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Annie heeft eindelijk tijd voor vrijwilligerswerk. Foto: Omroep Gelderland
Annie van Dalen roept al tien jaar de bingo nummers om in het dorpshuis. Foto: Omroep Gelderland

Annie van Dalen roept al tien jaar de bingo nummers om in het dorpshuis. Foto: Omroep Gelderland

TWELLO - Toen ze de deuren van haar elektronicazaak in Klarenbeek sloot, had ze eindelijk tijd voor vrijwilligerswerk. Annie van Dalen roept al tien jaar de bingo nummers om bij Trefpunt Duistervoorde in Twello. Verder komt ze niet zo vaak in het dorpshuis. Daar is de 88- jarige Annie te druk voor.

"Toen de zaak nog open was, had ik nergens tijd voor. Dat wil ik nu een beetje inhalen", vertelt Annie. Met veel plezier komt ze in het dorpshuis om de bingo te begeleiden. Annie wil benadrukken dat haar rol maar klein is. Zo zijn er de dames die de cadeaus verzorgen, en een groepje vrijwilligers die de hapjes en drankjes maken en rondbrengen.

Veertien jaar geleden overleed de man van Annie. Eerst had ze nergens zin in, maar toen iemand vroeg of ze een keer wilde helpen bij de bingo, is ze toch gegaan. Inmiddels behoort Annie al tien jaar tot de vaste bingoploeg. Eens in de maand vindt de bingo plaats. Annie roept de nummers met veel plezier om en maakt graag een grapje tussendoor. "Het is echt afleiding voor de bezoekers, en ik denk dat ik wel een vrolijke noot ben."

Omkijken naar de ander

Naast de bingo bezoekt Annie mensen thuis die ziek zijn of alleen. "Je moet er toch niet aan denken dat die mensen nooit bezoek krijgen? Ik wil graag een beetje omkijken naar de ander", benadrukt ze. Annie zelf verveelt zich geen moment. "Ik heb een grote tuin, doe veel aan handwerken, dus ik verveel me nooit." Bovendien heeft ze kinderen die haar regelmatig bezoeken.

Annie van Dalen is één van de vele vrijwilligers van Trefpunt Duistervoorde, het dorpshuis in Twello dat finalist is voor de titel Dorpshuis van het Jaar. Het dorpshuis heeft zo'n 65 vrijwilligers. Voor het vijfde jaar gaat Omroep Gelderland op zoek naar het beste dorpshuis of buurthuis van de provincie. Er zijn vijf dorpshuizen en buurtcentra genomineerd. Wil je meer zien over Trefpunt Duistervoorde, kijk dan vanavond om 17.20 naar Omroep Gelderland. Daarna ieder uur herhaald. Of kijk nu alvast hieronder de aflevering.

Deel dit artikel