RTV 794 - Nieuws

Foto: NewsUnited / Stefan Verkerk

Foto: NewsUnited / Stefan Verkerk

HEERDE - Twee inbrekers die maandagmorgen toesloegen bij de Plus supermarkt in Heerde, hielden er volgens camerabeelden een klungelige 'Buurman en Buurman' stijl op na.

Ze cirkelden al een half uur rond het pand voor ze om half zes met een breekijzer binnen probeerden te komen. Toen dat niet lukte, zetten ze hun auto in de achteruit om - met het kenteken goed in beeld - de deur te forceren. Daarna was nog een trap nodig voor ze naar binnen konden.

De mannen leken op zoek te zijn naar sigaretten, maar kwamen niet verder dan vloeitjes en aanstekers. Om er toch nog wat van te maken, gingen de twee vervolgens met een boodschappentas door de winkel. Ze maakten een heel krat bier en een doos met flessen wijn buit. Daarbij droegen ze geen handschoenen en staat op camerabeelden waar ze hun vingerafdrukken precies op achterlieten.

Inladen zag er ook ingewikkeld uit. Uiteindelijk gingen ze met veel moeite er vandoor. De politie kwam net te laat maar kon een hoop vingerafdrukken veilig stellen. De winkel ging gewoon om 07.30 uur open.

Deel dit artikel