Gaat Erik Daems in de Speuldeuze zoeken in Limburg en Brabant naar mooie muziek in de  streektaal. Daar zullen de eerste carnavalsklanken weer doorklinken.

Om 10 uur stapt Tony van Dommelen achter de knoppen in de kelder van Villa Jacoba in Heerde om de belevenissen van Linda Seinstra tussen 10 en 11 uur door te geven. Zij is dan op tuinbezoek bij Caroline van den Burg in Heerde. Caroline is een van de biodiversiteit-ambassadeurs in deze regio. En Linda, als de meeste biodiverse persoon van RTV794, mag daar natuurlijk graag even rondkijken.

We beginnen na elven met de opname die Cor Rorije maakte met Fabiënne Zoetbrood van Koppelswoe in de week voor haar afscheid van bij werkgever. Zij keken naar de veranderingen die in een periode van 27 jaar bij dez sociaalmaatschappelijke-organisatie zijn opgetreden.

We hebben het gesprek met de directeur, Marriël van de Most van de gelijknamige drukkerij uit Heerde, over de geslaagde overname van “The Notepad Factory” van drukkerij van den Ende in Oss door haar volle agenda, een week opgeschoven. Cor Rorije hoort op 30-11 wat “The Notepad Factory” gaat toevoegen aan van der Most in Heerde.

Daarvoor in de plek gaan we luisteren naar de opname die Cor Rorije Vrijdag 25 november maakte. Het is een impressie van het hijsen van de "Orange the World-vlag" bij het gemeentehuis om 8:30u. En daarbij kreeg hij ook enige toelichting van wethouder van Ommen .

Natuurlijk komen ook de berichten uit de Berichtenbox van RTV794 en de Agenda vanaf 11:40u aan bod.

De Berichten uit de Berichtenbox van RTV794 en de Agenda hoort U daarna.

Kijk vooral op WWW.RTV794.NL voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio794 is via de ether te ontvangen in de Gemeente Heerde via  106,5 FM.

In de gemeente Epe via 107,8 FM. Of DAB-radio via kanaal 7B (190,64 MHz)

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u.

Berichten voor de actua-programma’s van RTV794 kunnen ingezonden worden via redactie@rtv794.nl .