In de Speuldeuze struint Erik Daems weer door de streektaalmuziek van Zeeland en Vlaanderen. Zal hij in de oesters nog een pareltje vinden?

Als we om 10 uur overschakelen naar de Praotstoel is Gert Roelofs achter de knoppen neer gestreken en kan Cor Rorije de presentatie oppakken.

We gaan dan luisteren naar een opname die Cor maakte met de voorlichter van OV bedrijf EBS uit Purmerend.  Dat is het bedrijf dat de IJsselVecht-concessie heeft overgenomen van Keolis, die het niet trof met gedeputeerde Boerma van Overijssel en de chinese bussenbouwer. EBS neemt van de 256 elektrische bussen er 234 over om mee te gaan rijden op de routes van de Noord Veluwe. Wat er gaat veranderen en hoe de routes worden ingericht weten we zatedag na 10:30u.

Van Gradus Vos uit Epe, de voorzitter van de "Stichting Epe on Ice", horen we hoe het ijsbaan seizoen er tussen 16 december en 7 januari gaat uitzien. Wat zeker is dat er weer veel vertier zal zijn op het Loeffpark in Epe.

Om 11uur horen we de opname die Cor Rorije maakt met Marriël van der Most betreffende de overname van "The Notepad Factory" uit Oss. Een overname die een aantal nieuwe opties toevoegen aan de ruime sortereing diensten die ze nu al aanbieden.

Vanaf 11:20u gaan we kijken wat er aan Kerstmarkten in onze regio worden georganiseerd de komende weken.

Na een plaatje gaan we gewoon weer door de Berichten uit de Berichtenbox van RTV794 en de Agenda.

Kijk vooral op WWW.RTV794.NL voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio794 is via de ether te ontvangen in de Gemeente Heerde via  106,5 FM.

In de gemeente Epe via 107,8 FM. Of DAB-radio via kanaal 7B (190,64 MHz)

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u.

Berichten voor de actua-programma’s van RTV794 kunnen ingezonden worden via redactie@rtv794.nl .