Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Een auto spinde op de A1. Foto: Rens Hulman/NewsUnited
Er gebeurden meerdere ongelukken op de A1. Foto: Rens Hulman/NewsUnited

Er gebeurden meerdere ongelukken op de A1. Foto: Rens Hulman/NewsUnited

TWELLO - Opnieuw stond er donderdagochtend file op de A1 richting Apeldoorn. Vanwege meerdere botsingen was een deel van de rijstroken afgesloten, laat Rijkswaterstaat weten.

Op de A1 tussen Hengelo en Apeldoorn stond ter hoogte van Twello een file. Mensen moesten tijdens de spits rekening houden met vertragingen van een half uur. Rijkswaterstaat moest rommel op de weg opruimen. Daarvoor waren volgens een videocorrespondent twee rijstroken afgesloten.

UPDATE: Omstreeks 9.30 uur zijn de files opgelost.

Drie ongelukken

Eerst zouden twee auto's elkaar hebben geraakt op de linker rijstrook. Vervolgens vond er een tweede aanrijding plaats op een andere rijstrook, waar ook twee auto's in aanraking kwamen met elkaar. Ter plaatse staan vier auto's op de vluchtstrook.

Volgens een videocorrespondent is er daarna een derde ongeluk gebeurd. Daarbij zijn een auto en een vrachtwagen in contact gekomen met elkaar. Een auto is gespind, maar kon daarna in tegengestelde richting nog naar de vluchtstrook rijden.

Een auto spinde op de A1. - Foto: Rens Hulman/NewsUnited

'Twee keer per week'

Het is de laatste tijd vaker raak op die plek. Woensdagochtend vond er ook al een ongeluk plaats waarbij meerdere voertuigen op elkaar zijn gebotst. Een lange file was het gevolg. Volgens videocorrespondent Rens Hulman staat hij er de laatste tijd 'twee keer per week'. “Als ik de politie of de weginspecteur ter plaatse spreek, zeggen ze vaak hetzelfde. De snelweg gaat op die plek van vier naar drie rijstroken. Het gaat dan mis met invoegen tijdens de spits. Mensen rijden te dicht op elkaar, maken remfouten en botsen.”

Zie ook:

Deel dit artikel