Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Team Kenia. Foto: Dick van der Veen
Ontvangst Keniaanse team. Foto: Dick van der Veen

Ontvangst Keniaanse team. Foto: Dick van der Veen

EPE - Het team van Kenia dat deelneemt aan de wereldkampioenschappen volleybal in ons land werd op het gemeentehuis ontvangen voor een lunch. Die werd aangeboden door het college. Epe is gastheer voor dit team.

Voor de 1e keer in de geschiedenis vindt in Nederland het WK Volleybal Vrouwen plaats. Het WK duurt meer dan drie weken en 24 landen van vijf verschillende continenten nemen deel. In totaal worden er meer dan honderd wedstrijden gespeeld.

Vaassenaar Fred Rijckenberg begeleidt de formatie 24/7 en wees de ploeg ook de weg in het Eper gemeentehuis. Burgemeester Tom Horn sprak de formatie toe samen met de portefeuillehouder sport, wethouder Maarten Heere . De leider van het team zei aangenaam verrrast te zijn door de wijze waarop volleybal in Nederland wordt bedreven en vooral ook door de gastvrijheid. Kenia is op het WK uitgenodigd om ervaring op te doen. Van Nederland werd in de eerste wedstrijd met 3-0 verloren maar men denkt punten te vergaren tegen teams die minder sterk zijn om zo de tweede ronde te bereiken.

Deel dit artikel