Vertrouwenspersoon Els Overduin over ongewenst gedrag op het werk: 'De gesprekken die we met jou hebben, blijven onder ons. Bij seksueel overschrijdend gedrag adviseren we om aangifte te doen.'. Foto: ANP

Vertrouwenspersoon Els Overduin over ongewenst gedrag op het werk: 'De gesprekken die we met jou hebben, blijven onder ons. Bij seksueel overschrijdend gedrag adviseren we om aangifte te doen.'. Foto: ANP

NEEDE - Na onthullingen door het BNNVARA-programma BOOS over misstanden bij The Voice of Holland zullen veel vrouwen, maar zeker ook mannen, met vragen zitten. Tijdens hun werk of studie heeft een ander haar of hem lastiggevallen of iets anders aangedaan. Els Overduin uit Neede is sinds 2003 extern vertrouwenspersoon bij ongewenste omgangsvormen en werkt voor arbodiensten, politieorganisaties, veiligheidsregio’s, gemeenten en provincies. Ze beantwoordt zes prangende vragen.

Ik wil met iemand praten over grensoverschrijdend gedrag op mijn werk, wat moet ik doen?

Overduin: "Elke organisatie heeft een reglement omgangsvormen, ook wel genoemd klachtenreglement. Dat vind je bijvoorbeeld op intranet. Daar staat de naam van een vertrouwenspersoon bij met een telefoonnummer en een mailadres. Het gaat hier om ongewenste omgangsvormen, zoals pesten, discriminatie, seksuele intimidatie, agressie en geweld. Sommige organisaties hebben ook een vertrouwenspersoon op het gebied van integriteit, die zijn er voor om misstanden in de organisatie aan de kaak te stellen, zoals klokkenluiders. Die werken aan de hand van het klokkenluidersreglement."

Zie ook: 'Het kwartje is nu pas écht gevallen', zegt Nijmeegse hoogleraar over misstanden bij The Voice

Wat als ik mijn eigen vertrouwenspersoon niet vertrouw?

"Organisaties doen er goed aan een externe vertrouwenspersoon te hebben, dus iemand van buiten je eigen organisatie. Soms is een geval zo ingewikkeld dat het de cultuur van de organisatie raakt, de handel en wandel van iemand is bijvoorbeeld stelselmatig gedoogd. Een externe deskundige inschakelen, is dan mijn advies. Die heeft met de organisatie niets te maken en kan objectief naar de gemelde gebeurtenis(sen) kijken, dat waarderen interne vertrouwenspersonen trouwens ook. Alles is er op gericht om het ongewenste gedrag te stoppen."

Zie ook: Seksueel wangedrag in de muziekwereld is niet nieuw: 'Het is een machocultuur'

Wat doet een vertrouwenspersoon met mijn verhaal?

"We luisteren. We luisteren goed. We informeren, adviseren, verwijzen mensen door en zorgen ook voor nazorg en ondersteuning. De gesprekken die we met jou hebben, blijven onder ons. Bij seksueel overschrijdend gedrag adviseren we bijvoorbeeld om aangifte te doen. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan iemand die probeert met jou te tongzoenen of jou betast in de schaamstreek. Wij oordelen niet, dat is dan aan de strafrechter. Wat ik wil benadrukken: jij hebt en houdt de regie en niet de vertrouwenspersoon. Die doet niets zonder jouw toestemming."

Wanneer kan ik niet bij de vertrouwenspersoon terecht?

"Bij arbeidsconflicten bijvoorbeeld. Stel, je hebt jarenlang een goede beoordeling gekregen van je leidinggevende maar opeens functioneer je niet meer volgens jouw leidinggevende. Dan kun je terecht bij de bedrijfsmaatschappelijk werker, vakbond, of iemand van personeelszaken (HR). Als de toon van de leidinggevende intimiderend is moet je juist wel naar de vertrouwenspersoon."

Wat als ik niet word geloofd?

"Het gaat niet om waarheidsbevinding, het gaat om wat jij voelt en hebt meegemaakt."

Maakt het uit of het ongewenste gedrag van lang geleden is?

"Het kan zijn dat je wordt getriggerd, waardoor je later last krijgt. Door openheid van zaken op social media bijvoorbeeld. Samen met de vertrouwenspersoon kun je kijken wat nodig is. Dus het antwoord is nee. Als er een trigger is, dan zijn er mensen die je willen ondersteunen. Blijf niet met dat nare gevoel zitten en zoek hulp."

[infobox:Vertrouwenspersonen zijn aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) in Nijkerk. Hooguit de helft van de bedrijven in Nederland heeft een vertrouwenspersoon, is de inschatting van de LVV.]

Deel dit artikel